Anasayfa /  Medya

Bay Yanlış ve Sen Çal Kapımı dizileri neden yayınlanmadı ?

Fox TV’nin Bay Yanlış dizisinin Kurban Bayramı’nın 1. günü yani 31 Temmuz Cuma akşamı yayınlanmaması şoke etmişti. İzleyiciler bunun sebebini merak ediyor. Şimdi de 5 Ağustos Çarşamba günü Sen Çal Kapımı dizisinin yeni bölümünün yayınlanmayacağı ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 03 Ağustos 2020 12:10

Fox TV’nin yaz ayları için başlattığı Bay Yanlış ve Sen Çal Kapımı dizilerine gösterilen ilgi bir hayli yüksek. Reyting noktasında Sen Çal Kapımı, çok iyi bir noktada. Bay Yanlış ise idare eder pozisyonda… Fox TV, her iki diziden de memnun ve özellikle de yurt dışı satışlarına odaklanmış durumda.

 

Bay Yanlış dizisinin Kurban Bayramı’nın 1. günü yani 31 Temmuz Cuma akşamı yayınlanmaması şoke etmişti. İzleyiciler bunun sebebini merak ediyor. Şimdi de 5 Ağustos Çarşamba günü Sen Çal Kapımı dizisinin yeni bölümünün yayınlanmayacağı ortaya çıktı.

Sosyal medyada dolaşan bu iddiayı doğrular nitelikte, gazeteci Birsen Altuntaş, kulis bilgisini paylaştı ve şöyle yazdı: “Çarşamba günü #SenÇalKapımı’nın yeni bölümü ekrana gelmeyecek.”


Önce Bay Yanlış ve şimdi de Sen Çal Kapımı, peki neden diziler yayınlanmıyor? Ekipler de bir sorun yok… Çekim takvimi ile ilgili de bir sorun bilgisi gelmedi. Hatta bölümler hazır ama yayınlanmıyor… İşte herkesin merak ettiği bu durumu analiz etmek için bir başka noktaya bakmak gerekiyor. 

29 Temmuz Çarşamba günü Sen Çal Kapımı dizisi totalde 6,61 reyting ve 23,80 izlenme payı elde etti. 30 Temmuz Perşembeden itibaren ise ekranda yer alan programların reytingleri ve izlenme oranları o kadar ciddi bir şekilde düştü ki, artık televizyonda ne yayınlarsanız yayınlayın reyting alması zor bir durum oluştu. 31 Temmuz Cuma, en iyi program Fox Ana Haber totalde 2,11 reyting ve 13,98 izlenme payı elde etti. Yani bu oranlar televizyon izleyicilerinin ekrandan kaçtığını anlatmaya yetiyor.

Bu durum 1 Ağustos Cumartesi günü de devam etti. Yine Fox Ana Haber 2,17 reyting ve 14,23 izlenme payı ile totalde ilk sırada. Yani yine izleyiciler ekran başında değil…

Fox TV’nin televizyon dünyası tarafından ‘ölü dönem’ olarak kabul ettiği böyle bir zamanda yeterli reklam geliri elde etmesi de zor. Bu da önce Bay Yanlış ardından da Sen Çal Kapımı dizisinin yeni bölümlerinin yayınlanmaması sonucunu doğurmuş olabilir.

Bu arada Bay Yanlış dizisi 6. bölümü ile 7 Ağustos Cuma günü ekranda yer alacak. Reytingleri de merakla beklenecek. Bakalım izleyici yeniden televizyona dönecek mi?

Yorumlar