Anasayfa /  Politika

Başbakan Yıldırım'dan terör mesajı

Başbakan Yıldırım'dan terör mesajı

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2016 16:38

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alımı dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen törene katıldı.

Sözlerine "Biz Silvan'la gurur duyuyoruz, Diyarbakır'la gurur duyuyoruz, Türkiye ile gurur duyuyoruz, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz. Bu bayrak, şehitlerimizin kanıyla bu hale geldi" diyerek başlayan Yıldırım, Diyarbakırlılarla kucaklaşmak için kente geldiklerini belirti.

Başbakan Yıldırım, 10 gün önce de Diyarbakır'a geldiğini, Tanışık köyüne gittiğini anımsatarak, "Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Şunu herkes iyi bilsin, Diyarbakırlılar ve milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye, terör belasından kurtulacak, Diyarbakırımızla geleceğe emin adımlarla yürüyecek. En başta PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunun hesabını sormaya hazır mısınız"

Diyarbakır'ı yakıp yıkanların, çukurlar kazanların bir kez daha yaptıklarından pişman olacaklarını vurgulayan Yıldırım, şehre son 14 yılda yapılan hizmetlerin tutarının 25 milyar lira olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Diyarbakır'ın dertleriyle, su problemiyle, kanalizasyon problemiyle, yol problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek sizin paralarınızı, sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz, hesabını da soracağız." dedi.

"Siz de başaramayacaksını siyasi uzantılarınız da asla başaramayacak"

Yıldırım, Silvan barajı ile Diyarbakır'ın zenginleşeceğini, bölünmüş yollarla Diyarbakır'ın medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerleyeceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Onlar biliyorlar ki, havayolu demek Diyarbakır'ın uluslararası uçuşlara açılması, dünyayla buluşması demek. Ne yaparsanız yapın, ister çukur açın ister el yapımı bombalarla genç fidanlarımızı şehit edin, ister savunmasız sivil vatandaşlarımızı katledin ama başaramayacaksınız. Siz de başaramayacaksınız, sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış iş birlikçileriniz, siyasi uzantılarınız da asla başaramayacak. Çünkü, bu millet kadim medeniyetten geliyor, bu millet bin yıldır Diyarbakır topraklarında, Malazgirt ovalarında kader birliği yapmış, bir olmuş, beraber olmuş, tasada da sevinçte de hep beraber olduk. Bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Dost düşman herkes bunu böyle bilsin."

Etiketler Binali Yıldırım
Yorumlar