Anasayfa /  Foto Galeri

Başbağlar Katliamı nerede oldu? Kim yaptı? Nasıl oldu?

'Başbağlar Katliamı görüntüleri' sosyal medyada gündem oldu! Silahlı terör örgütü PKK'nın en büyük sivil saldırılarından biri olan Başbağlar Katliamı'nda şehit olan 33 vatandaşımız, 27. ölüm yılında anılıyor. Vatandaşlar, Başbağlar Katliamı nerede oldu? Kim yaptı? Nasıl oldu? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte detaylar...

Başbağlar Katliamı nerede oldu? Kim yaptı? Nasıl oldu? - Sayfa 1

5 Temmuz 1993 günü Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde terör örgütü PKK tarafından 33 sivil öldürülerek köydeki evler yağmalandı ve ateşe verildi. PKK lideri Abdullah Öcalan, olayın sorumlusunun Dr. Baran kod adlı bir PKK sorumlusu olduğunu ifade ederek, katliamı PKK'nın düzenlediğini kabul etti. 

Başbağlar Katliamı nerede oldu? Kim yaptı? Nasıl oldu? - Sayfa 2

90'lı yıllarda artan PKK saldırıları sonrası 24 Mayıs 1993 tarihinde PKK'nın alçak saldırısında hayatını kaybeden silahsız 33 askerin ardından yine silahsız olarak katledilen 33 sivilin katledilmesi kamuoyunda büyük bir kırılmaya neden olmuştur. Saldırıların ardından TSK tarafından Çelik Harekatı başlatılmıştır.

Başbağlar Katliamı nerede oldu? Kim yaptı? Nasıl oldu? - Sayfa 3

BAŞBAĞLAR KATLİAMI'NDA NELER YAŞANDI?

Akşam üzeri 100'e yakın PKK'lı terörist Başbağlar köyünü bastı. Ezanın okunduğu sırada camiye giren teröristler cemaati zorla dışarı çıkardı. 1.5 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra tüm erkekler kurşuna dizildi, burada 29 kişi öldürüldü.

Başbağlar Katliamı nerede oldu? Kim yaptı? Nasıl oldu? - Sayfa 4

Daha sonra köy ateşe verildi ve 214 ev, köy okulu, köy camii, halkevi yakıldı. Yakılan evlerde saklanan 1'i kadın 4 kişi de yanarak can verdi.