Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Başakşehir Beşiktaş'ı puansız yolladı

Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, Başakşehir'e 3-2 mağlup oldu.

Abone ol
Abone ol 15 Ekim 2021 22:00

Süper Lig'in 9. hafta maçında Beşiktaş ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi Başakşehir 3-2'lik skorla kazandı.

Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 41 ve 83. dakikalarda Okaka ve 85. dakikada Gulbrandsen kaydetti. Beşiktaş'ın golleri ise 59. dakikada Alex Teixeira ve 90+1'de penaltıda topun başına geçen Batshuayi'den geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş 17 puanda kalırken Başakşehir puanını 9'a yükseltti.

Ligin bir sonraki haftasında Beşiktaş sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. Başakşehir ise Antalyaspor deplasmanına gidecek.

Başakşehir 3-2 Beşiktaş (MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI)

90' Batsuai

85' Gol... Başakşehir 3-1 Beşiktaş (Gulbrandsen)

83' Gol... Başakşehir 2-1 Beşiktaş (Okaka)

70' Beşiktaş'ta Necip Uysal sarı kart gördü.

59' Gol... Başakşehir 1-1 Beşiktaş (Alex Teixeira)

53' Başakşehir ikinci gole çok yaklaştı. Deniz'in pasıyla savunma arkasına sarkan Chadli karşı karşıya pozisyonda vurdu, kaleci Mert'in ayağına çarpan top kornere çıktı.

İlk yarı sonucu: Başakşehir 1-0 Beşiktaş

41' Gol... Başakşehir 1-0 Beşiktaş (Okaka)

35' Başakşehir'de de Edin Visca şu ana dek oyuna ağırlığını koyamadı. Bu nedenle onlar da hücumda istediği pozisyonları üretemiyor.

30' Beşiktaş'ta Ghezzal ve Batshuayi şu ana dek topla çok fazla buluşamadı.

24' Beşiktaş'ın sol kanattan gelişen atağında Rıdvan'ın ortaladığı top ön direkteki Güven'i geçti, kale alanı içinde savunmaya çarptı. Kaleye yönelen topu Volkan çizgi üzerinde kontrolü sağladı.

23' Beşiktaş savunmasında Welinton'un ayağı kaydı, topu alan Berkay bomboş durumda ceza sahasına girdi. Karşı karşıya pozisyonda yakın mesafeden yaptığı vuruşta top direğin dibinden auta çıktı.

12' Başakşehir Caicara ile tehlikeli geldi. Başarılı oyuncunun şutu yandan auta gitti.

5' Başakşehir etkili paslarla iyi çıktı. Ceza sahası sol çaprazında topu alan Deniz Türüç'ün yerden vuruşunda top kaleci Mert'te kaldı.

1' Maç başladı.

Başakşehir: Volkan, Caiçara, Epureanu, Ndayishimiye, Lima, Mahmut, Berkay, Chadli, Visca, Deniz, Okaka

Beşiktaş: Mert, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan, Josef, Atiba, Oğuzhan, Ghezzal, Güven, Batshuayi

Başakşehir'de Ömer Ali Şahiner sakatlığından dolayı maçta forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Kenan, Pjanic, Mehmet, N'Koudou ve Hasic takımını yalnız bırakacak.

Ligdeki 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgiyle 17 puan toplayan Kartal, 3. sırada bulunuyor. Aykut Kocaman'ın ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe Emre Belözoğlu'nu getiren Başakşehir ise 2 galibiyet ve 6 yenilgi sonunda 15. sırada yer alıyor. 

Yorumlar