Anasayfa /  Sağlık

Baş Ağrısına Çare Olan 8 Mucizevi Besin!

Baş ağrısı hayatımıza sürekli olarak karşılaştığımız bir sorundur. Genellikle bize belirli mesajlar veren baş ağrısı, bazen can sıkıcı olabilir. İşte baş ağrısına çare olan 8 mucizevi besin!..

Abone ol
Abone ol 27 Ağustos 2017 00:35

Baş ağrısı hayatımıza sürekli olarak karşılaştığımız bir sorundur. Genellikle bize belirli mesajlar veren baş ağrısı, bazen can sıkıcı olabilir. İşte baş ağrısına çare olan 8 mucizevi besin!..




Kahve

Kahve içeriğindeki kafein sayesinde vücudunuzu rahatlatır ve baş ağrısını gidermenize yardımcı olur. Ayrıca aşırıya kaçmadıktan sonra kahvenin bilinen hiçbir zararı yoktur.




Tam Tahıllı Ekmek

Fazla ekmek tüketmeyen insanlarda tahıl eksikliğinden kaynaklı baş ağrısıoluşabilir. Bir adet tam tahıllı ekmekli tost yediğinizde bu sorun ortadan kalkacaktır.




Badem

Badem içindeki magnezyum sayesinde vücuttaki ağrıların dinmesine yardımcı olur. Ayrıca baden çok besleyici ve sağlıklıdır.




Acı Sos

Acı sos sinüslerinizi açacağından, sinüs tıkanıklığına bağlı baş ağrısınıgiderecektir. Acı, insanda rahatlamaya da sebep olduğundan, acı sos bir süre sizi idare edecektir.




Yoğurt

Kalsiyum eksikliğine bağlı olarak insanlarda baş ağrısı görülmektedir. Yoğurt kalsiyum deposu olduğundan, yoğurt yemek bu sorunu çözecektir.




Susam

Susam içinde bolca E vitamini barındırır. E vitamini eksikliğinde vücut salgılaması gereken hormonları salgılayamaz. Özellikle adet döneminde olan kadınlar için, susamlı besinler tüketilmesi öneriliyor.




Ispanaklı Salata

Ispanak içeriğindeki bileşenler sayesinde tansiyonunuzu düzenler. Tansiyona bağlı baş ağrılarını gidermek için ıspanaklı salata tüketebilirsiniz.




Karpuz

İçindeki mineral ve bolca su ile birlikte karpuz, yaz döneminde ortaya çıkan baş ağrılarını gidermekte kullanılabilecek önemli bir besin.




Patates

Kulağa ne kadar garip gelse de patatesin yapılan araştırmalar sonucunda baş ağrısını giderdiği ortaya çıkmıştır. Özellikle alkol kaynaklı olan baş ağrılarında kahve ile birlikte yüksek etkiye sahiptir.


Yorumlar