Anasayfa /  Güncel

'Barınamıyoruz' eylemlerinde gerçek ortaya çıktı! Bakanlık açıkladı!

İçişleri Bakanlığı "Barınamıyoruz" diyerek yurt sorununa dikkat çekmek amacıyla sokaklarda yatan gençler için açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 23 Eylül 2021 11:30

İçişleri Bakanlığı eylemlerle ilgili yaptığı açıklamada "İstanbul Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy’deki “Barınamıyoruz” eylemine 127 kişi katıldı. Bu kişilerden 73’ü İstanbul’da ikamet ediyor ve herhangi bir barınma sorunu yok." dedi.


Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, öğrenci yurtlarına ilişkin "Bütün AK Partili belediyeler sonuna kadar öğrencilerimize yardımcı olacaklar." dedi.

'Barınamıyoruz' eylemlerine değinen Özhaseki "Muhalefetin işi" dedi.

Belediyeler yardımcı olacak

Devlet yurtlarının beş yıldızlı otel konforunda olduğunu vurgulayan Özhaseki, yurt çıkmama ihtimaline karşılık AK Partili belediyelerin öğrencilerin müracaatlarını beklediğini ifade ederek, "Bütün AK Partili belediyeler sonuna kadar öğrencilerimize yardımcı olacaklar.

Bu konuyu provokatif bir şekilde eylem sebebi yaparak sokağa dökülmek, bazı işgüzar muhalefetin işi olsa gerek. Biz iş yapma, insanlara yardımcı olma tarafındayız, öğrencilerimizin problemlerini giderebilme tarafındayız. O yüzden de AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik.

Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibi ise belediyelerimize müracaat edebilirler. Arkadaşlarımızın tamamı onların hizmetinde olacaklar, yerlerini yurtlarını ayarlayacaklar." diye konuştu.

 

Yorumlar