Anasayfa /  Spor

Barcelona, 2023-24 sezonunu Olimpiyat Stadı'nda oynayacak

Barselona Belediye Meclisi, Barcelona'nın Camp Nou Stadı'nın yenilenmesi için gerekli inşaat ruhsatı verdi. Önümüzdeki Haziran ayında başlamsı planlanan çalışmalarla Katalan kulübü, 2023-24 sezonu maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2022 15:55

Barselona Belediye Meclisi, Barcelona'nın Camp Nou Stadı'nın yenilenmesi için gerekli inşaat ruhsatı verdi. Önümüzdeki Haziran ayında başlamsı planlanan çalışmalarla Katalan kulübü, 2023-24 sezonu maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

İspanyol devi, inşaat ruhsatlarının onaylanmasının ardından önümüzdeki yaz Camp Nou'yu yenilemeye başlayacak.

Camp Nou'nun tadilattan geçeceğini doğrulayan Barcelona, 2023-24 sezonu için Olimpiyat Stadı'na taşınmaya hazırlanıyor.


Katalan kulübünün stadyumu 1957'de açıldı ve şu anda 99 bin 354 kişilik kapasitesiyle Avrupa'nın en büyüğü.

Kulübün mart ayında yayın şirketi ile imzaladığı kazançlı bir sponsorluk anlaşmasının ardından 2022-23'ten itibaren Spotify Camp Nou olarak yeniden adlandırılacak olan ikonik mekân, şimdi önemli bir onarıma hazırlanıyor.

Lluis Companys Olimpiyat Stadyumu, 1929 yılındaki Uluslararası Fuar'a ev sahipliği yapması amacıyla inşa edildi. Katalonya'nın İspanyol İç Savaşı sırasındaki cumhurbaşkanı Lluis Companys i Jover'in ismini taşıyan stadyum, 55.926 kişilik kapasiteye sahip

Projenin 2025-26 sezonunda tamamlanacağını belirten Laporta, o yıl stadyumun yüzde 100 kapasiteyle hizmet veremeyeceğini söyledi. Camp Nou Stadı'nın yeni özellikleri arasında daha yüksek enerji verimliliğine yönelik sistemler, 360 derece ekran ve 5G bağlantılarının kullanımı gibi birçok sistem yer alıyor.

Barça, yenileme maliyetini karşılamak için 1,5 milyar avro bir kredi talep etti.

 

 

Etiketler Barcelona
Yorumlar