Anasayfa /  Foto Galeri

Banksy’nin duvarına eserini çizdiği evin fiyatı bir gecede arttı! İşte evin şimdiki değeri...

İngiliz grafitti sanatçısı Banksy'i yeni eserini İngiltere’de Bristol kentinde bir evin üzerine çizdi. Evin satış değeri, yaklaşık 17 kat yükseldi. İşte evin şimdiki değeri...

Banksy’nin duvarına eserini çizdiği evin fiyatı bir gecede arttı! İşte evin şimdiki değeri... - Sayfa 1

Gerçek kimliği bilinmeyen ama eserleriyle dünyaca üne kavuşan grafiti sanatçısı Banksy,  İngiltere’nin Bristol kentinde bir evin duvarına çizdiği yeni grafitisini Instagram hesabından paylaşmıştı. 

Banksy’nin duvarına eserini çizdiği evin fiyatı bir gecede arttı! İşte evin şimdiki değeri... - Sayfa 2

Sanatçının Aachoo adını verdiği ve corona virüse göndermede bulunan Totterdown'da Vale Caddesi'ndeki yarı müstakil bir evin duvarındaki grafiti, başörtülü bir kadını hapşırırken ve takma dişlerini havada uçarken tasvir ediyor. Hapşırma, kadının bastonunu ve çantasını düşürmesine neden oluyor. 

Banksy’nin duvarına eserini çizdiği evin fiyatı bir gecede arttı! İşte evin şimdiki değeri... - Sayfa 3

Gayrimenkul ve sanat uzmanları, grafiti sayesinde evin değerinin neredeyse 17 kat arttığını söyledi. Öncesinde 300 bin sterlin civarı olan evin değerinin 5 milyon sterline yükseldiği belirtiliyor.

Evin sahibi Nick Malkin, evin daha önce satışta olduğunu belirterek önceliklerinin sanatçının eserinin iyi korunması olduğunu ifade etti.

Banksy’nin duvarına eserini çizdiği evin fiyatı bir gecede arttı! İşte evin şimdiki değeri... - Sayfa 4

Yakın zamana kadar mülkte bir oda kiralayan mobilya üreticisi olan 28 yaşındaki Fred Loosemore, BBC'ye herkes güvende olana kadar, kimsenin güvende olmadığını domine etkisi ile anlatan eser hakkında konuşmuştu. Loosemore "Şans eseri bir atölyemiz ve elimizde kalan devasa bir akrilik parçamız var. Onu korumak için sanat eserinin üzerine bir parça şeffaf akrilik vidalayacağız" demişti.