Anasayfa /  Ekonomi

Bankaların Sıfır faiz yarışı!

Pandemi sürecinde iş bulmakta zorlanan ve evde geçirdiği vakitler artan kadın müşterileri çekmek isteyen bankalar kampanyalarını güncelledi. Kadın girişimci, çiftçi, esnaf için farklı farklı kredi paketleri sunuldu. Peki, en düşük maliyetli kredi imkanını veren banka hangisi? İşte güncel tablo...

Abone ol
Abone ol 22 Kasım 2021 14:51

Bankalar, koronavirüs salgını sürecinde evde geçirilen sürelerin uzaması ile yeni uğraşlar edinen kadın müşterilerini çekmek için yarışa girdi.

Çiftçi, esnaf ve girişimci kadınlar için birçok uygun maliyetli kredi paketi oluşturuldu. 

Peki, Halkbank ve diğer bankalar arasında kadınlara en düşük maliyetli kredi imkanını sağlayan banka hangisi? İşte banka banka güncel durum...

İş Bankası'nın oluşturduğu, Kadın Girişimci Kredisi Kampanyası, 500 bin liraya kadar uygun faiz oranı ve ödeme koşullarını içeriyor.

İş Bankası'nın kadın girişimcilere destek kredisine ilişkin detaylar ve başvuru sayfası için tıklayınız...

Halkbank'ın 'Kadın Girişimci Kredi' paketinde azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 100 bin lira. Yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için de bu tutar 50 bin lira. Kredi vadesi; 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere 36 ay.

Bankanın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış kadın girişimciler için azami kredi limiti 100 bin lira. En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti ise 225 bin lira.

Akbank'ın, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile kadın girişimcilere yönelik imzaladığı anlaşma kapsamında  TURWIB II Programı'yla 50 milyon dolar ve 2.5 yıl vadeli bir kaynak sağlandı.

Şekerbank'ta Tarım ve hayvancılık ile uğraşan üretici kadın müşterilerine 60 ay vade 50 bin liraya kadar kredi imkanı bulunuyor. Hasat zamanına denk gelen ödeme planı uygulaması var. Başvuruda çiftçiler için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi, hayvansal üretim için de işletme tescil belgesi isteniyor.

Banka kendi işini kurarak hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadın müşterilerine de 36 aya kadar vade, 50 bin liraya kadar kredi ve 6 aya kadar ödemesiz dönem uygulama imkanı sağlıyor.

Şekerbank'ın kadın girişimci kredisine ilişkin detaylı bilgi ve başvuru sayfası için tıklayınız...

Yapı Kredi, 30 Kasım 2021’e kadar sürecek kadın çiftçilere özel tarım kredisi kampanyası başlattı. Banka, kampanyayla tarımsal üretim gerçekleştiren tüm kadın çiftçi müşterilerine, 50 bin liraya kadar 24 ay vade ve yüzde 1.65 faiz oranı ile tarımsal işletme kredisi kullandırıyor.

Ayrıca kampanya kapsamında kadın çiftçilere kredi açılış ücreti muafiyeti avantajı da sunuyor. 

Denizbank, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) sağladığı kaynağa istinaden, TURWIB Programı kapsamında, kadın yöneticisi bulunan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) kefalet desteği sağlanacak Kredi Garanti Fonu (KGF) ile 30 Mart 2023’e kadar geçerli protokol imzaladı.

 

 

Yorumlar