Anasayfa /  Ekonomi

Banka aiadatını geri almak için ne yapmak gerekir?

Bankalar, kullandığımız kredi kartı aidatını geri iade etmeleri konusunda Gazeteci Faruk Erdem'in yaptığı açıklamaların detaylarını haberimizde aktarıyoruz. Kredi ve banka aidatı nasıl geri alınabilir?

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2020 22:23

Bankalardan alınan kredilerde ve kartlarda; kredi kartı aidat ödemesi zorunlu mudur? Kredi kartı aidatı ödememek için neler yapılabilir ödenen aidatlar nasıl geri alınabilir?

Bankaların müşterilerine verdiği hizmetlerin hizmetlerden haksız yere kazançlar elde ettiği çoğu kez Yargıtay kararlarınca onaylanmıştır. Kredi çeken vatandaşlar için alınan dosya masrafı ödemeleri 10 yıl içerisinde geri alınabiliyor. Bunun için öncelikle Kredi çektiğiniz banka şubesine başvuru yapmanız başvurumuzun olumsuz olması durumunda ise tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gerekmektedir. İlçe ve il Tüketici Hakem Heyeti başvurularına karşı yargı yolu açıktır. Ayrıca tüketici hakem heyetinin bankaya dosya masraflarını ödemekle ilgili verdiği karara uymayan bankalara icra yoluyla bu paralar alınabiliyor.

 KREDİ KARTI AİDATINI GERİ ALMAK İÇİN;
Diğer yandan bankaların kredi kartı aidatları ödemek zorunda mıyız? Bu kredi kartı aidatlarının geri almak için ne yapmalıyız ya da ödememek için ne yapmalıyız?

Bu sorunlarla ilgili A Haber televizyon programına katılan gazeteci ve yazar Faruk Erdem yaptığı açıklamalardan bir tanesi de Bankaların aidat ücreti olmadan kredi kartı kullanabilmesini mümkün olduğunu ifade etti. Aidat ödemek istemeyen vatandaşlar için mutlaka çağrı merkezini arayıp müşteri hizmetlerinden aidatın geri iadesini talep edebilirler. Aidat ödemek istemediklerini belirtmelidirler. Gazeteci Faruk Erdem yaptığı açıklamalarda kredi kartı banka tarafından sunmanın herhangi bir bedeli olmadığını ifade etti. Bankanın standart kredi kartının dışında farklı özelliklerde bir seçim yaptıysa onun ücretinin ödenmesi gerekiyor. Vatandaşların bankalardan alınan kredi kartı aidatları için Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapabilmeleri mümkündür.

Etiketler Banka banka aidatı
Yorumlar