Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Balıkesir'de 'Milletin Sesi' mitinginin üçüncüsü düzenlendi

CHP, Balıkesir’de Kuvayi Milliye Meydanı’nda Milletin Sesi mitinginin üçüncüsünü düzenliyor. Lozan Antlaşması'nın yıl dönümünde düzenlenen mitinge katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İki kırmızı çizgimiz var: Vatanımız ve bayrağımız" dedi.

Abone ol
Abone ol 24 Temmuz 2022 20:02

Balıkesir'de Kuvayi Milliye Meydanı'nda, CHP tarafından Milletin Sesi mitinginin üçüncüsü yapılıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı mitingte, vatandaşlar alanı doldurdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Milletin Sesi'ni dinlediniz. Bu sesi geniş kitlelere ulaştırmanın yanında Ankara'daki sağırlara da duyurmak zorundaydık. Onların da duyması lazımdı. Milletin arasında oturan, milletin halini düşünen yöneticilere ihtiyacımız var. Toplandığımız meydan sıradan bir meydan değil. Kuvâ-yi Milliye Meydanı. Kuvâ-yi Milliyeciler var burada.

Lozan'ın yıldönümünü bayram ilan edeceğiz. Bu teklifi yaparken akla karayı bir daha göreceğiz. Bu teklifi TBMM Genel Kurulu'na getirirken kimlerin vatansever olduğunu hep beraber göreceğiz. O gün TBMM'nin Genel Kurulu'nu izlemenizi isteriz. Lozan'ın ne olduğunu 7 düvele anlattık. Henüz kendi ülkemizde bazı çevrelere anlatamadık. Onu da anlatacağız. Türkiye bütün mazlum milletlere örnek olan, önderlik yapan bağımsızlık savaşını veren ülkedir.

Kuvâ-yi Milliye'nin başkenti Balıkesir'e İstiklal Madalyası vermek lazım. Kimler Balıkesir'in yanında onu da göreceğiz.

İki kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız. Vatanımıza ve bayrağımıza canımız feda. Kimliği, inancı ne olursa olsun vatanına ve bayrağına bağlı herkesin kucaklaşması lazım. Vatanına ve bayrağına bağlı herkesin başımızın üstünde yeri var. 

Beş cente muhtaç bir Türkiye gerçeği var bugün. Türkiye kanla gözyaşıyla kuruldu. Bu gerçekten yola çıkmamız lazım. Bu ülkenin bir itibarı, bir saygınlığı var. Bütün mazlum milletlere örnek olma pozisyonu var. Devletin dini adaletse adaleti yeniden getirmek zorundayız. Hangi görüşten olursa olsun herkes hak, hukuk, adalet diyor. Bu ülkeye hakkı, hukuku, adaleti mutlaka getireceğiz. Bize inanın.

Rüşvet alan büyükelçilere de hesap soracağız. Uyuşturucu baronları onlarla mücadele edeceğiz. Uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirenlere de hesabını soracağız. Birlikte mücadele etmek zorundayız. Bir kez daha söylüyorum bize inanın, gize güvenin, bizimle yürüyün. Hak, hukuk, adalet için bizimle yürüyün.

Bu düzeni değiştireceğiz. Rahmetli Ecevit'in dediği gibi; "Ne ezilen, ne ezen insanca hakça bir düzen" getireceğiz. 

Yorumlar