Anasayfa /  Medya

Balıkesir'in Televizyonu" İstanbul markası oldu!

Şehrin uydudaki televizyon kanalı sahip değişikliğiyle birlikte format değişimine de gitti. Karesi TV ile başlayan Balıkesir'in televizyonculuk hikayesi TV100 ile noktalandı! Kanalın son sahipleri TV100'ün Balıkesir'deki merkezini İstanbul'a ve yayın formatını yerelden ulusala taşıdı.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2019 23:21

TV100'ü KİM KURMUŞTU?

Şehirdeki tek televizyon kanalı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu başkanı Ahmet Edip Uğur'un oğlu, Sanayi Odası eski başkanı İsmail Uğur tarafından yaklaşık 2 milyon liralık bir yatırımla kuruldu.

 DÜNYAYA AÇILAN PENCEREYDİ

On Tv Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. bünyesindeki TV100 Balıkesir'de 15 Temmuz 2014 tarihinde yayın hayatına başlamıştı.

İLGİYLE İZLENİYORDU

Balıkesirle ilgili haberleri ve 20 ilçesinin değerlerini dünyaya taşıyan yayınlarıyla ilgi toplayan TV100, özellikle gurbetteki Balıkesirlilerin yakından takip ettiği televizyon kanalıydı.

BELEDİYEDEKİ DEĞİŞİM SONRASI SATILDI

2017'nin son aylarında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan değişim TV100'e yansıdı. İsmail Uğur, sahibi olduğu televizyonu Eylül 2018'de sattı. Show TV eski çalışanlarından Alican Değer, yaklaşık 2 milyon liralık ödeme karşılığında Balıkesir'e gelerek kanalın yönetimini ele aldı.  İşte TV100'ün bünyesinde bulunduğu 3N Medya Grup kurmayları Soldan sağa; Cüneyt Büyükyaka, Alican Değer, Necat Gülseven, Murat Kelkitlioğlu ve Okan Sarıkaya..

BALIKESİR POTANSİYELİ YETERSİZ GELDİ!

TV100 Ekim 2018'den bu yana Balıkesir-İzmir Karayolu üzeri Adliye Sarayı yakınındaki merkezinden yayınlarını sürdürüyordu. 

ŞEHİRDEKİ MERKEZİNİ BOŞALTTI

Geçtiğimiz günlerde cihazlarının büyük bölümünü İstanbul'a taşıyan TV100 yönetimi bugün itibariyle buradaki merkezini tamamen boşaltarak Balıkesir'le bağını tamamen kopardı.  Kanalın Balıkesir'deki çalışanları da yayınladıkları veda mesajlarıyla TV100'ün İstanbul'a gidişini duyurdu!

LOGO ve FORMAT DEĞİŞTİ

Bu arada, TV100'ün logosuyla birlikte yayıncılık formatı da değişti. Balıkesir televizyonu olmaktan çıkan TV100'ün yeni dönemiyle ilgili 3N Medya Grup Başkanı Murat Kelkitlioğlu, medya tavadan Canan Kaya'nın sorusunu şöyle cevapladı:  "Öncelikle var olanı tekrarlamayacağız. Haber ağırlıklı bir kanal olacak. Yüzde 65’i haber, yüzde 35’i de life style işler olacak. Bugün haber kanalları içerisinde olmayan bir şey bu. Mesela Okan Bayülgen ismi var.

" Peki ne zaman izleyeceğiz TV100’ü?

Çok hızlı çalışıyoruz. Stüdyolarımız bitmek üzere.

Mecidiyeköy’de değil mi merkezi?

Evet. Profilo Alışveriş Merkezi’nin içerisinde.

Kurulum için ne kadarlık bir yatırım yapıldı?

Şu anda tam rakam vermem mümkün değil ama çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bir tane kamera alıyorsunuz mesela, 100 bin dolar civarında para ödüyorsunuz. Hazırlıklarımız hızlıca sürüyor. Çok ufak tefek şeyler kaldı. Özellikle editoryal kadro neredeyse tamamlandı.

Personel alımları devam ediyor mu?

Evet devam ediyor.

TV100'ÜN YENİ SAHİBİ 33 YAŞINDA

TV100'ün bünyesinde yer aldığı 3N Medya Grup bünyesinde Yeni Birlik Gazetesi, Bizim Ev Tv, 3N İnşaat, Gülseven A.Ş., 3N organizasyon firmaları yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin önde gelen radyolarından "Show Radyo" ile "Radyo Viva"yı satın alan "3N Medya"nın yönetim kurulu başkanı ise 33 yaşındaki Necat Gülseven.

Ünlü şarkıcı Ebru Yaşar'la evli olan Gülseven, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Zekai Kafaoğlu döneminde asfalt işi yapıyordu.  



 


Yorumlar