Anasayfa /  Yerel

Ayvalık’ta ‘Çakıcalı Efe’ destanı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri’nin ilk gününde İzmir Devlet Opera ve Balesi dansçıları tarafından sergilenen ‘Çakırcalı Efe’ müzikali büyük bir...

Abone ol
Abone ol 22 Ağustos 2017 13:05

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri’nin ilk gününde İzmir Devlet Opera ve Balesi dansçıları tarafından sergilenen ‘Çakırcalı Efe’ müzikali büyük bir beğeni ile izlendi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen ücretsiz gösterimde; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, CHP Balıkesir Milletvekilleri; Namık Havutça, Ahmet Akın, Mehmet Tüm, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ünlü oyuncu Rasim Öztekin ve yaklaşık bin 500 kişi hazır bulundu.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren gösterim öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ın Kültür ve Sanat kenti olduğunu vurguladı.

Ayvalık’ın sanat ve sanatçıya ilham verdiğini kaydeden Başkan Gençer, “Ayvalık halkı da sanatçıya sahip çıkıyor. Bu yıl 13.sünü organize ettiğimiz Kültür ve Sanat Günleri’nin programını dopdolu olarak hazırladık. Böylelikle Ayvalık’ımızın kültür ve sanat kenti olduğunu bir kez daha ortaya koyduk” diye konuştu.

Türk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yaşar Kemal’in; ‘İzmir’in Kavakları’ ismiyle bilinen türküye konu olan Çakırcalı Mehmet Efe’nin yaşam öyküsünü anlattığı romanından uyarlanan bale eserinin müziklerini Cem İdiz’in yaptığı öğrenilirken, eseri Yekta Okay’ın sahneye koyduğu, Ebru Saçar’ın da eserin repliklerini yazdığı bildirildi.

Yorumlar