Anasayfa /  Ekonomi

Bakanlıktan 1000 TL destek ödemesi! Başvurusu nasıl yapılır?

Pandemiyle birlikte sıkıntıya giren aileler için verilen 1000 TL sosyal desteği 2022 yılında da verilmeye devam ediyor. İşte yardım ile ilgili tüm detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 11 Eylül 2022 15:58

Geçim sıkıntısı yaşayan ailelere devlet desteği devam ederken pandemiyle birlikte zaten zor geçinen aileler daha da sıkıntıya girdi. Ancak devlet yardıma muhtaç ve dar gelirli aileler içind esteğini bu dönemde de esirgemedi ve 1000 TL’lik sosyal yardım parası desteği vermeye devam etti. Şimdi ise bu desteklerin yenisi veriliyor. Bu destekle dar gelirli aileler az da olsa rahat nefes alabiliyor. 

Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1000 liralık sosyal yardımı kimler alabilir? 1000 liralık sosyal yardıma nasıl başvurulur?

Vatandaşlar tarafından en çok aranan destek kampanyalarından birisi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1000 TL’lik yardım desteği oldu. 

1000 TL’lik sosyal yardım desteğinin başvurusu için belirli şartlar vardır. Yardıma başvuruda bulunabilmek için e-devlet hesabınıza giriş yapmalı, ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına giderek ön başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 

1000 TL’lik sosyal yardıma nasıl başvurulur?

İlk olarak bulunduğunuz şehirde yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerine giderek başvuru yapmanız ve burada size verilen formda yer alan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekecektir. Daha sonra bu formu teslim ederek başvurunuz alınacaktır. Başvurularınız ise 30 gün içerisinde olumlu/olumsuz sonuçlanacaktır. İl Müdürlükleri dışında başvurular E devlet üzerinden de yapılabilmektedir. 

1000 TL Sosyal yardım parası ne zaman verilecek?

1000 TL sosyal yardım parası ne zaman yatırılacak gibi aramalar şu sıralar vatandaşlar tarafından çoğaldı. 1000 TL değerindeki sosyal yardımlar 2022 yılında da devam etmektedir. Başvurularınız olumlu sonuçlanması durumunda başvuruda bulunduğunuzda 30 gün içerisinde tarafınıza bir geri dönüş yapılacaktır. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda takip eden ayın ilk 15 gününde yardım tutarı tarafınıza yatırılacaktır.

Paralar PTT hesabınıza yatacak

2022 yılında da devam edecek olan 1000 TL değerindeki yardım tutarı vatandaşların PTT hesaplarına yatırılıyor. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar kimlikleri ile birlikte PTT şubelerini ziyaret ederek yardım tutarını çekebiliyor. Ancak başvurunuzun üzerinden 30 gün geçmesine rağmen tarafınıza herhangi bir geri dönüş yapılmadıysa, bulunduğunuz ildeki il müdürlüklerini ziyaret ederek veya ALO 144 numaralı sosyal yardım hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.

1000 lira sosyal yardım parası kaç ay verilecek?

Vatandaşların en çok merak ettiği soru ise yardım parasının ne kadar süreceği oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1000 liralık sosyal yardım desteği 12 ay süre ile veriliyor. Ancak 12 ay boyunca verilen sosyal yardımda yardım alan kişinin durumunda değişiklik göstermesi sonucu yardım parası kesilebilmekte. Vatandaş farklı yardım destek kampanyalarına başvuruda bulunabilir. 

Her ay yatırılan ve toplamda 12 bin lirayı bulan sosyal yardım parası vatandaşların PTT hesabına yatırılmaktadır. 

1000 TL’lik sosyal yardım desteğini alma şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
Haneye giren toplam gelir açısından muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar
Herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayanlar
Afetzedeler
Çalışmaya engel olan bir kronik hastalığı bulunanlar
%40 üzerinde engelli olanlar
Eşi vefat etmiş dul ve gelirsiz kadınlar
65 yaşın üzerinde olan ve gelirsiz yaşlılar
Öksüz ve yetim çocuklara bakmakla yükümlü olan dar gelirli aileler

Yorumlar