Anasayfa /  Foto Galeri

Bakanlık tabloyu paylaştı! Emekli aylıkları ve memur maaşlarında büyük artış

Memurların merakla beklediği 3600 ek göstergenin detayları netleşti. Milyonlar tarafından beklenen ek göstergenin detaylarını içeren tablo bugün bakanlık tarafından açıklandı ve yeni maaşlar netleşti. Peki, 3600 ek gösterge kimleri, nasıl etkileyecek; maaşlarda ve ikramiyelerdeki artış ne kadar olacak? İşte, tüm detaylar...

Bakanlık tabloyu paylaştı! Emekli aylıkları ve memur maaşlarında büyük artış - Sayfa 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 Ek Gösterge düzenlemesine ilişkin düzenlemeyi açıkladı. Buna göre, birinci derece memur olmak kaydıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları ile din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ek göstergesi 3600'e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun emekli aylığı 1234-1391 lira, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500-50 bin 150 lira arasında artacak.

Bakanlık tabloyu paylaştı! Emekli aylıkları ve memur maaşlarında büyük artış - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sistemdeki sorunların giderilmesi ile adalet duygusunun pekiştirilmesi amacıyla hazırlanan çalışmada, kapsam genişletilerek 5,3 Milyon kamu personelinin ek gösterge düzenlemesinden faydalanması sağlandı. Ek gösterge sistemi memurların; kadro unvanı/derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumu esas alınarak belirlenecek.

Bakanlık tabloyu paylaştı! Emekli aylıkları ve memur maaşlarında büyük artış - Sayfa 3

Talep ve beklentilerin üzerine çıkan “Ek Gösterge Düzenlemesi” ile ek gösterge sistemi memurların; kadro unvanı/derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumu esas alınarak belirlenecek.

Bakanlık tabloyu paylaştı! Emekli aylıkları ve memur maaşlarında büyük artış - Sayfa 4

Düzenleme, 2008 yılı öncesi göreve başlayan memurların emekli ikramiyesi ile emekli aylıklarını, 2008 sonrası göreve başlayanların ise sadece emekli ikramiyelerini esaslı olarak etkileyecek.