Anasayfa /  Foto Galeri

Bakanlık açıkladı! İşte 10 soruda altın tasarruflarıyla ilgili yanıtlar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda altın tasarrufları ile ilgili detayları açıklamıştı. Bakanlık, konuyla ilgili en çok merak edilen 10 soru ve cevabı paylaştı.

Bakanlık açıkladı! İşte 10 soruda altın tasarruflarıyla ilgili yanıtlar - Sayfa 1

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Altın Tasarruf Sistemi'nde yatırımcılar sisteme girmeleri halinde Altın Depo Hesapları, Altın Katılım Hesapları, Çeyrek Hesap, Çeyrek Katılım Hesabı, Altın Dönüşümlü TL Mevduat, Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı türlerini tercih edebilecek... İşte altın dönüşümünde en merak edilen 10 soru ve cevabı...

Bakanlık açıkladı! İşte 10 soruda altın tasarruflarıyla ilgili yanıtlar - Sayfa 2

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için, karşılığı TL tutarlarıyla altın dönüşümlü mevduat ve katılım hesabı açılarak değer korumasından faydalanılabileceğini açıklamıştı.

Bakanlık açıkladı! İşte 10 soruda altın tasarruflarıyla ilgili yanıtlar - Sayfa 3

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan yeni sistemde, rafineriler ve kuyumcular anlaşarak kendi toplama ve dağıtım kanallarını oluşturacak, vatandaşlar kuyumcular üzerinden ziynet, işlenmiş veya hurda gibi fiziki altınlarını sisteme teslim edecek ve ister bankalarda bulunan altın hesaplarına isterse teslim ettiği altının Türk lirası karşılığının TL cinsi hesaplarına aktarımını talep edebilecek.

Bakanlık açıkladı! İşte 10 soruda altın tasarruflarıyla ilgili yanıtlar - Sayfa 4

Söz konusu aktarım anlık gerçekleşecek. Kişiler, finansal sisteme aktardığı altın tasarrufunu, tercih ettiği şekilde değerlendirildikten sonra tekrar fiziki olarak çekmek istediğinde kuyumcu ve banka dağıtım kanalları üzerinden rahatlıkla alabilecek.
Altın Tasarruf Sistemi'ne ilişkin en çok merak edilen 10 soru ve yanıtları şöyle