Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Bakan Soyludan Flaş Açıklama: Devlet Eylem Yapacak

Trafik kurallarıyla alakalı ilgi ve alakanın arttırılmasını isteyen İçişleri Bakanı Soylu, trafik kurallarına uymanın öneminden bahsetti. 

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 18:25

İçişleri Bakanı Soylu, polislere verilen tutanak taşıma ve ihlal tespit yazma yetkisinin devrim niteliğinde bir karar olduğunu ve çok güzel şekilde çalıştığını belirtti. 

Böylelikle trafik kurallarına uyma oranı yükseltilmeye başlandığı ifade edilerek, yakın zaman içerisinde devletin eylem yapacağını söyledi.

Devlet eylem yapacak

İçişleri Bakanı Soylu tarafından yapılan flaş açıklamada " Kanun 28 Ekim'de yürürlüğe girdi, yani hali hazırda geçerlidir. Bunun kamuoyuna etkin şekilde duyurulması, bu noktada bir bilinç oluşturulması için arkadaşlarımız güzel bir kampanya hazırlığı içindeler. 

Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en önemli devlet eylemlerinden birisini gerçekleştireceğiz. 

Devlet eylem yapar mı? Evet, devlet önümüzdeki günlerde eylem yapacak. Gününü hazırladık. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içinde, bu yaya öncelikli trafik için devlet eylem yapacak. 

İnşallah bunu Türkiye'nin 81 vilayetinde, bütün ilçelerinde, bütün okullarının önlerinde, bütün meydanlarında, kavşaklarında gerçekleştireceğiz. Bu eylem insanlık adına, gelecek adına bir eylem olacak. 

İnşallah hiçbir ceza uygulamasına gerek kalmadan bu anlayışı, bu aile hep birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirecek, başaracak.

1500 trafik polisi alımı

1500 trafik polisi alımı daha görmek istediklerini belirten İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamasında ek olarak " Prensip olarak trafik polislerini başka yerlerde görevlendirmekten yana değiliz. 

Geçen sene burada 5 bin gibi bir rakam vermiştim. Onun biraz altında kaldık. 4 bin 300 trafik polisi atadık. 700 altında kaldı. Ama 5 bin rakamına ulaşmış olduk. 

Trafik polisi sayısı yüzde 11 artarak 24 bin 300'e ulaşmıştır. 2019 yılı içerisinde de Emniyet Genel Müdürümüz, Trafik Başkanlarımız ile inşallah bin 500 daha görmek istiyorum. Bin 500 polisimizin de trafik polisi olarak görmek niyetindeyiz.


Yorumlar