Anasayfa /  Güncel

Bakan Soylu, Isparta'da gül topladı

Bakan Soylu, Isparta'da gül topladı

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2016 15:20

Bakan Soylu, Isparta'da gül topladı

  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Isparta'nın Gönen ilçesinde gül topladı. Bakan Soylu, "Gül bize inancımızın bir mirasıdır." dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam bir düğüne katılmak üzere geldiği Isparta'da gül topladı. Sabahın ilk ışıklarıyla Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesine gelen Bakan Soylu'ya Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce ve partililer eşlik etti.

ÇİZME GİYDİ, SEPETE GÜL TOPLADI

Bakan Soylu'ya gül toplamadan önce gül şerbeti ve lokumu ikram edildi. Daha sonra Bakan Soylu, yağış nedeniyle çamur olan gül bahçesine girmeden önce korumasının getirdiği çizmeleri giydi ve sepetle bahçeye girdi. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Bakan Soylu'ya gülün nasıl toplanacağını anlattı. Ardından Bakan Soylu, dikenlerini eline batırmadan gül toplayıp sepetini doldurdu.

KÖYLÜLERLE SOHBET ETTİ

Güneykentli gül üreticileri Bakan Soylu'ya gülün özelliklerini anlattı. Gülün sabah toplanması gereken bir ürün olduğunu belirten üreticiler, "Tepemize yağmur yağsa da bu gülü o sabah toplamak zorundayız. Çünkü aynı yerden yarın sabah yeniden gül yaprağı açıyor." dedi. Bazı üreticiler ise gülün daha çok endüstri anlamında ekonomik bir değer oluşturduğunu ancak üretici bazında kendilerine çok önemli bir kazanç bırakmadığını söyledi. Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise güle verilen desteklerden bahsetti.

'GÜLÜN YERİ AYRIDIR'

Gül bahçesinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Soylu, şunları kaydetti: "Hem değerlerimizin hem inancımızın hem kültürümüzün bereket toplama zaman dilimi sabahtır. Belki insanların bir kısmı yataklarında uyurken hayatın başlaması, tarlalarla buluşmak güzel bir duygudur. Bu kimi yerde gül, kimi yerde çay, kimi yerde tahıldır, fındıktır. Bu topraklar bereketi bizle buluşturan topraklardır. Isparta birçok özelliğiyle hem medeniyetimizin hem coğrafyamızın bize emanetidir. Isparta toprağının bereketi sadece gülle değil elması ve daha birçok ürünüyle insanlarımızı şenlendirir. Gülün bizim medeniyetimizde de yeri bambaşkadır. Gül bize inancımızın bir mirasıdır. Biz gülle beraber aslında insanlık için Müslümanlık için çok önemli bir değeri hatırlar ve o değerle beraber oluruz. Bunun dışında ekonomik değeri de yüksektir. Sevindirici taraf şu. Gül ve gül ürünlerinde ciddi bir inovasyon var. Bu emeklerle bu nasırlı ellerle birlikte bizim güzel memleketimiz büyüyor. Her güle dokunuş duadır."

Yorumlar