Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Bakan Soylu açıkladı: Her şey çok güzel olacak pankartı yasaklandı mı?

Her şey çok güzel olacak' pankartı yasaklandı mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Her şey çok güzel olacak' pankartına yasak iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. #Herşeyçokgüzelolacak

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2019 12:12

 Bakan Soylu açıkladı: Her şey çok güzel olacak' pankartı yasaklandı mı?

İstanbul’da dün bir grup Kadıköy’de toplanarak Soma faciasında hayatlarını kaybeden işçileri anmak için yürümek istedi. Ellerinde 'Soma' pankartları bulunan grubun içerisinde bir de siyasi slogan haline gelen 'Her şey güzel olacak' pankartı vardı. Eylemciler ve polis arasında yaşanan diyalogda bir polis müdürünün 'Her şey güzel olacak' pankartının valilik talimatıyla istenmediğini belirten ifadeleri cep telefonu kameralarına yansıdı. Bunun üzerine bu sloganın yasaklandığı iddiası ortaya atıldı.

İçişleri Bakanı Soylu görüntülere ilişkin bir gazetecinin bu ifadenin yasaklanıp yasaklanmadığı sorusu üzerime, “Burada bir farklı bir anlaşılma söz konusu. İstanbul'da seçim var. YSK’nın bir seçim takvimi var. Bu takvimde İçişleri Bakanlığımıza, valiliklerimize, YSK’nın görevlendirdiği alan tanımlaması var 13 Haziran’a kadar. Yine bu takvime bağlı kalmak kaydı ile mülki idare amirlerimiz seçimin güvenliğini tesisi etme konusunda bir takım yükümlülükleri söz konusu. Bu sorumlulukların içerisinde de siyasi partilerimizin yapacağı açık hava ve kapalı mekan toplantıları, pankartlar, afişler yapacakları propaganda çalışmalarına yönelik bir çerçeve söz konusu. Burada x pankartının, y pankartının yasaklanması diye bir şey, kelime veya cümle bütünlüğüne yönelik bir yasaklama söz konusu değildir. YSK’nın düzenlediği seçim takvimi içerisinde 13 Haziran’a kadar bu tür sorumluluklar mülki idare amirlerine aittir. 13 Haziran ve 23 Haziran tarihleri arasında da tüm bu tip faaliyetlerin YSK’nın çerçevelediği ölçüde bu da kolluk kuvvetleri ile yürütecektir.


Yorumlar