Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Selçuk sosyal yardımın artacağı müjdesini verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüs ile mücadele kapsamında kadınlara ödenen sosyal yardım ödemelerinde artış olacağını açıkladı. 325 Tl ödeme yapılacak!

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2020 19:21

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal yardım ödemeleri için ödeme miktarlarında artış olacağını açıkladı.

Bakan Selçuk sosyal yardım ödemlerinde büyük bir çoğunluğun kadılardan oluştuğunu ifade etti. Buna göre yüzde 61'i kadınlardan oluşuyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılacak ödeme tutarlarında da bir artış olacağı müjdelendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile doğum yardımı ödemesini 100 Tl olacağını eşi vefat eden kadınlara yönelik olaraktan 325 Tl ödeme yapacaklarını ifade etti.

Kadınlara yapılan destek yardım ödemelerinden Lohusallık, sağlık ve gebelik yardım miktarlarındaki yüzde 29 artış yapıldığı müjdesini veren Bakan Selçuk 2019 yılında 433 milyon ödeme yapıldığını ifade etti.

 ÇOCUK VE KADINLARA YAPILAN ÖDEMELER;

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk kadın ve çocuklara yapılan yardım ödemelerini şu şekilde açıkladı;

Sağlık yardım ödemeleri kapsamında;
Şartlı gebelik yardımı,
Şartlı doğum yardımı ve şartlı lohusalık yardımı,
Şartlı sağlık yardımı,
Eşi vefat edenlere yapılan ödemelerde ise EVEK uygulaması yapılıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İl ve İlçelerde Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, Kaymakamlıklara ihtiyaç sahipleri tarafından durumlarını anlatmaları yeterli olacak. Valilik ve Kaymakamlıklar açık kapı uygulaması ile farklı talepler için başvuru almaya başladı. T.C. Kimlik numarası, ad, soyad gibi kişisel bilgileri girerek üye olmanız ardından bu platform üzerinden Valilik veya Kaymakamlıklara farklı konulardaki başvurular yapılabilecek.

Yorumlar