Anasayfa /  Eğitim

Bakan Selçuk, EBA canlı ders programını paylaştı! Eba yayını intenret üzerinden nasıl izlenecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı. Dünya genelindeki koronavirüs nedeniyle 2020 ve 2021 eğitim öğretim dönemi ders dönemi uzaktan eğitim sistemi ile yapılmaya başlanacak. Bu kapsamda 31 Ağustos, 1 Eylül, 2 Eylül 3 Eylül ve 4 Eylül 2020 tarihlerinde Eba Tv, ilkokul, ortaokul ve lise ders programları tamamı açıklandı.

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2020 00:33

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni eğitim öğretim yılının yarın başlayacağını anımsatarak, şu bilgileri verdi: "Öğrencilerimizle buluşabileceğimiz EBA canlı ders programımız da hazır. Detaylı bilgi için http://eba.gov.tr ve http://uzaktanegitim.meb.gov.tr adreslerine başvurabilirsiniz." Selçuk, iyi dersler dileğinde bulunduğu öğrencilere, şöyle seslendi: "Sizden büyük bir ricam var. Lütfen bizim için okuyun, yazın, derslerinizi izleyin, canlı dersleri kaçırmayın, konuşun, anlatın, fikrinizi ifade edin. Bu ülkenin size, çabanıza ve enerjinize ihtiyacı var." Paylaşımda ayrıca 1’inci sınıflar hariç, 2-12’nci sınıf öğrencilerinin canlı ders programı tablosuna yer verildi.

31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitim Eba tv üzerinden başlıyor. Okullar uzaktan eğitim sistemi ile yeni eğitim ve öğretim dönemine resmen başladı. Uzaktan eğitimler Eba tv üzerinden yarından itibaren gerçekleştirilecek. İlköğretim, ortaokul, lise programlarına başlangıç yapacak öğrenciler için yeni bazı programları açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı sosyal medya paylaşımına göre 5 farklı video paylaştı. Uzaktan eğitim sistemi ile ilgili öğrenciler ve velilerin soruları cevaplandırıldı. Öğrenciler Eba girişi öğrenci girişi yapmak durumda kalacaklar. Eba öğrenci girişi ilkokul, ortaokul ve lise ders programı ders tekrarları ve öğretim dönemi derslerinin başlamasına saatler kala Eba girişi nasıl yapılacağını merak etmekteler. Bunun için öncelikle hesap şifresi oluşturmak gerekmektedir.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILACAK?

Eba öğrenci şifresi almak için öğrencilerin ya da verilerin telefonuna şifre gönderilerek  alacaklar şifreler ile birlikte giriş yapabilecekler. 31 Ağustos tarihinde başlayarak 3 hafta sürecek olan uzaktan eğitim döneminin 18 Eylül 2020 tarihinde tamamlanarak yüz yüze eğitim sistemine geçilecek. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı hangi sınıfların yüz yüze eğitime geçeceğini açıklayacak. Eba öğrenci girişi için T.C. Kimlik numarası ve öğrencinin oluşturacakları şifre ile giriş yapmaları gerekli olacak, Bu arada ders programları belli oldu. Eba ders programı 31 Ağustos 2020 tarihinde şu şekilde açıklandı.

EBA İLKOKUL 31 AĞUSTOS DERS PROGRAMI;

EBA ORTA OKUL PAZARTESİ DERS PROGRAMI;

LİSE DERS PROGRAMI;

Eba canlı yayını intenret üzerinden nasıl izlenecek? TRT kanalları üzerinden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu program dahilinde Eba ilkokul ve ortaokul ve EBA TV lise canlı yayın izleme linkleri aşağıda belirtilmiştir.

İLKOKUL CANLI İZLE; https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-ilkokul

ORTAOKUL CANLI İZLE; https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-ortaokul

LİSE CANLI İZLE; https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-lise

 

 

Yorumlar