Anasayfa /  Eğitim

Bakan Selçuk açıkladı:''Uzaktan eğitime hazırız''

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında okulların 16 Mart’ta tatil edilmesiyle gündeme gelen uzaktan eğitim, 23 Mart Pazartesi günü başlayacak.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2020 11:08

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında okulların 16 Mart’ta tatil edilmesiyle gündeme gelen uzaktan eğitim, 23 Mart Pazartesi günü başlayacak. Uzaktan eğitimlerin, TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise kanallarından verileceğini bildiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bu kanallarda hangi saatte hangi ders olacak yayımladık. Dersler 20’şer dakikalık dilimler halinde hayata geçirilecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir haftalık okul tatilinin ardından 23 Mart’ta başlayacak uzaktan eğitim konusunda, instagram hesabından canlı yayınla velilere bilgilendirmede bulundu.

“Uzaktan eğitime hazırız”
Pazartesi günü başlayacak uzaktan eğitimlere, gönüllü öğretmenler, teknisyenler ve ekip arkadaşlarıyla hazır olduklarını vurgulayan Bakan Selçuk, TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere 3 farklı kanalda içeriklerin hazırlandığını söyledi.

Uzaktan eğitim nasıl olacak?
Selçuk, “Bu kanallarda çocuklarımıza belirli listeleri de hazırladık. Hangi saatte hangi ders olacak, bu dersleri yayımladık. Dersler 20’şer dakikalık dilimler halinde hayata geçirilecek. Ev ortamında, okuldaki gibi 40 dakika oturmak çok kolay değildir. Çocuklarımızın odaklanması için bizim yaptığımız çalışmalar, araştırmalar gösteriyor ki çocuklar bu tür bir ortamda 20’şer dakika aralıklarla otururlarsa verimlilik oluyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ilkokul öğrencilerinden eksiği olanların ‘İYEP’ adı verilen iyileştirme programına tabi tutulacağını da açıkladı.

Yorumlar