Anasayfa /  Eğitim

Bakan Özer açıkladı: Yarıyıl tatili öne alınacak mı?

CNN TÜRK canlı yayınına konuk alan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e artan koronavirüs vakaları sonrası yarıyıl tatilinin öne alınmasının gündemde olup olmadığı soruldu. Bakan Özer, 'gündemimizde yok' ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 06 Ocak 2022 21:07

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK ekranlarında Hande Fırat'ın eğitim gündemine dair sorularını yanıtlanıyor. Bakan Özer, milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren yarıyıl tatilinin öne alınması ile ilgili, 'gündemimizde yok' ifadelerini kullandı.

Bakan Özer'in konuşmasından satır başları şöyle;

Şu anda tüm Türkiye inandı ki gerekli tedbirler alındığında haftada 5 gün Yüz Yüze Eğitim devam edebilir. Bugün itibarıyla 3 bin 451 tane sınıfımız Kovid veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi. Belli bir aşamaya gelirse önlemlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz. Okullar ilk açılması, son kapatılması gereken yerlerdir.

En büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının çok yüksek olması. Bir doz aşılanma oranı yaklaşık yüzde 94, en az 2 doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89. Yüzde 5 civarında da aşı olmayıp antikor geliştiren öğretmenimiz var. Toplamda yüzde 94. Üçüncü doz aşılanan öğretmenimiz bugün itibarıyla yüzde 41.

İngiltere, Almanya, Fransa gibi haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam eden çoğu ülkeye göre öğretmenlerimizin aşılanma oranı çok yüksek.

Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Şu anda elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne getirmeyi gerektirmiyor.

850 bin sınıftan 3 bin 451 tane sınıf... Biz on binleri gördük Omikron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omikron'daki hızlı yayılıma rağmen. Bazı okullarda sadece 2-3 derslik var.

Yorumlar