Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Nureddin Nebati'den 'yeni düzenleme' açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır." dedi.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2021 12:06

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni düzenlemenin ayrıntılarını saat 14.00'te açıklayacağını belirtti. 

PEKİ NE OLMUŞTU?

"Hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dolardaki artış TL mevduatlarına yansıtılacak. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark vatandaşa ödenecek" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanmaya ve fahiş fiyat artışlarına karşı yeni ekonomi destek paketlerini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından konuşan Erdoğan, özetle şunları söylemişti:

BÜYÜMEYLE KAPATACAĞIZ: Türkiye, geçtiğimiz 19 yılda ortalama yüzde 5,1’lik büyüme başarısı göstermiş bir ekonomiye sahiptir. Küresel finans krizinin etkisiyle 2009 yılında yaşadığımız yüzde 4,8’lik küçülme dışında, her yıl ekonomimizi büyüterek, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir başarıya imza attık. Salgının tüm dünyayı kasıp kavurduğu 2020 yılında herkes küçülürken biz yüzde 1,8 büyüdük. İnşallah 2021’i de çift haneli rakamlara dayanan büyümeyle kapatacağız. Demokraside, kalkınmada, güvenlikte, diplomaside hak ettiği yere getirdiğimiz Türkiye’yi, ekonomide de aynı başarıya ulaştırmakta kararlıyız.

Yorumlar