Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Nebati asgari ücret konusunda açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığını 2022'nin geriye kalanında asgari ücretin 5 bin 500 lira olacağını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni asgari ücrete ilişkin, yılbaşından bu yana yapılan artışa değinerek "Birikimli olarak yaklaşık yüzde 95'lik bir artış var" dedi.

Abone ol
Abone ol 01 Temmuz 2022 21:29

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni asgari ücrete ilişkin, yılbaşında da yüzde 51'lik artış yaptıklarını anımsattı.

Bakan Nebati, şöyle konuştu:

"Birikimli olarak yaklaşık yüzde 95'lik bir artış var. Bu artış asgari ücretlileri destekleyecek nitelikte. Bu artış içerisinde gelir vergisi ve damga vergisinden vazgeçiyoruz. Kamu maliyesi olarak yükleniyoruz. Bu asgari ücret kısmındaki vazgeçilen miktar sadece asgari ücretliler için değil tüm çalışanlara da yönelik olduğu için kamu çalışanlarımız da bu aradaki miktardan faydalanmış olacaklar."

Bakan Nebati, asgari ücretle ilgili Twitter hesabından da açıklama yaptı, "Çalışanlarımızı ve emekçilerimizi fiyat artışları karşısında koruma kararlılığımızı ortaya koyan yeni asgari ücretin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.

Yorumlar