Anasayfa /  Güncel

Bakan Koca'dan AK Parti kongrelerine yanıt!

Fahrettin Koca Türkiye'deki korona mutasyonu oranının yüzde 75'e ulaştığını açıkladı. Bakan Koca, "Bunun dışında da ülkemizde ağırlıklı olarak İngiliz mutantı söz konusu. Var olan virüsün yerine İngiliz mutantı geçti." dedi.

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2021 16:44

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Mutasyonla ilgili her geçen gün artıyor ve ağırlıklı şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75 ulaştı. Bunun yüzde 50 ila 95 arası değiştiğini görülüyor." ifadelerini kullandı. "Bunun dışında da ülkemizde ağırlıklı olarak İngiliz mutantı söz konusu." diyen Koca, şöyle konuştu: "Var olan virüsün yerine İngiliz mutantı geçti. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması."

AK PARTİ KONGRELERİ: "GÜNDEMDE TUTMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK"

Fahrettin Koca, AKP kongrelerindeki kalabalık nedeniyle risk haritasının kırmızıya döndüğü tartışmalarına ilişkin ise "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim." şeklinde cevap verdi. Bakan Koca şöyle konuştu: "Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesi oluşturmak doğru olmaz"

ALMAN AŞISI TÜRKİYE'DE

"Pfizer-BioNTech aşısının şu an Türkiye'ye geldiği doz miktarı 2,8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde de 4,5 milyona tamamlanmış olacak. Aşı sırası gelen, 'Ben BioNTech aşısı olmak istemiyorum.' dediğinde, bir başka, SinoVac aşısı olabilir olacak. Bu anlamda sırası gelenin yaptırmama hakkı olacak."

TERAVİH NAMAZI

  "Geçen seneki gibi Ramazan’da teraviler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek. Toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi toplanmalar Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı."

 

Yorumlar