Anasayfa /  Foto Galeri

Bakan Koca açıkladı: 'Mavi' olan illerde kısıtlamalar kalkacak! İşte mavi olan iller...

1 Mart'tan itibaren başlayacak olan normalleşme sürecinin detayları belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının ortalamalarına göre illeri mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkle kategorize edeceklerini söyledi. Bakan Koca, şu anda iki ilin mavi kategoride yer aldığını belirtirken, bu illerde restoranların açılmasının ve sokak kısıtlamalarının kaldırılmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Bakan Koca açıkladı: 'Mavi' olan illerde kısıtlamalar kalkacak! İşte mavi olan iller... - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği "Mart ayı ile birlikte normalleşme" konusunda atılacak adımlara ilişkin kritik bilgileri açıkladı.

Bakan Koca açıkladı: 'Mavi' olan illerde kısıtlamalar kalkacak! İşte mavi olan iller... - Sayfa 2

SAĞLIK BAKANI DETAYLARI ANLATTI
Erdoğan'ın açıklamaları sonrası herkes 'Hangi ilde kısıtlamalar kalkacak?' sorusuna yanıt ararken, normalleşme planını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detaylarıyla anlattı.

Bakan Koca açıkladı: 'Mavi' olan illerde kısıtlamalar kalkacak! İşte mavi olan iller... - Sayfa 3

MAVİ RENGE GEÇEN NORMALLEŞECEK
Sabah Gazetesi'nin bugünkü manşetinde yer alan habere göre, gazeteci Okan Müderrisoğlu'na önemli açıklamalarda bulunan Koca, 'normalleşme haritasında' illerin risk durumuna göre 'mavi, sarı, turuncu ve kırmızı' olmak üzere 4 renge ayrılacağını söyledi.

Vaka sayısı ortalamalarına göre düşük riskli iller 'mavi', orta riskli olanlar 'sarı', yüksek riskli olanlar 'turuncu', çok yüksek riskli iller ise 'kırmızı' renk ile gösterilecek.

Bakan Koca açıkladı: 'Mavi' olan illerde kısıtlamalar kalkacak! İşte mavi olan iller... - Sayfa 4

NORMALLEŞME 11 GÜN SONRA BAŞLATILIYOR

Türkiye, pandemi ile mücadelede yeni bir aşamaya geçiyor. 1 Mart'tan itibaren, tüm illerde vaka sayısı ve risk yönetimi esasına göre, normalleşme adımları atılması planlanıyor. Bu dönemde, iller haftalık açıklanan vaka sayıları dikkate alınarak dört kategoride risk göstergesi kabul edilen renklerle tanımlanacak. Mavi, "düşük risk" kabul edilecek. Ve bu durumdaki iller tam normalleşmeye geçebilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca SABAH'a yaptığı açıklamada Türkiye'nin normalleşme planını anlattı: