Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Derya Yanık: 2021 sonunda engelli atamalarını yapacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, en son 2020 Ocak ayında kamuya engelli atamalarını yaptıklarını belirterek, uzun bir pandemi dönemi sürecinden sonra 2021 sonunda veya en geç 2022 başında engelli atamalarını yapmak istediklerini söyledi.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2021 09:19

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya geldi. Bakan Yanık, AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim toplantısına katıldıktan sonra Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve bakanlığına bağlı kuruluşları ziyaret etti.

Programında son olarak Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı’nı (SOBE) ziyaret eden Bakan Derya Yanık, sınıfları gezerek incelemelerde bulundu. Derya Yanık burada yaptığı konuşmada bakanlık olarak kişinin ihtiyacına dönük ve eğer mümkünse aile çevresinden, kendi sosyal çevresinden kopmadan sosyal hizmetleri onlara sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

“2021 SONU YA DA 2022 BAŞINDA ENGELLİ ATAMASI YAPACAĞIZ"

En son 2020 Ocak ayında kamuya engelli atamalarını yaptıklarını hatırlatan Yanık, “Araya maalesef uzun bir pandemi dönemi girdi. Şimdi tekrar kamu kurum ve kuruluşlarımızdan taleplerini topluyoruz. 2021 sonunda veya en geç 2022 başında engelli atamalarını da yapmak istiyoruz.

Engelli yurttaşlarımız sıklıkla bizim bakanlığımızdan atama yönündeki taleplerini doğal olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bizim bünyemizde olduğu için bizden istiyorlar.

Ama bizim buradaki fonksiyonumuz bir koordinasyondur. Onu da paylaşmak isterim. Biz hiçbir kamu kuruluşuna ‘sana şu kadar engelli ataması yapıyorum, sana bu kadar personel gönderiyorum’ deme hakkına sahip değiliz. Biz oralardan taleplerini topluyor daha sonra atamayı gerçekleştiriyoruz.

Ama engelli vatandaşlarımız adına onların bir temsilcisi olarak, onların haklarını savunan bir bakanlık olarak kamu kuruluşlarımızı olabildiği kadar çok engelli istihdamı noktasında teşvik etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar