Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Bilgin'den EYT'liler için bomba açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Kabine Toplantısı'nın ardından TRT Haber canlı yayınına konuk oldu. Bakan Bilgin 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Bakan Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de konuştu, ''EYT de önümüzde duruyor'' dedi.

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2022 22:39

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de 3600 ek gösterge ve sözleşmeli kamu çalışanları hakkında konuştu. 3600 ek göstergenin detaylarını anlatan Bakan Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de kritik bir açıklama yaptı.

Bakan Bilgin şunları söyledi:

Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz. EYT de önümüzde duruyor. Onda da mesafe katettiğimiz zaman dosyayı da açtığımız zaman kamuoyuyla paylaşacağım.

Şunu herkesin bilmesi lazım Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan bir devlettir. Alelade kapitalist bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet karakterinde bir devlettir. Demokratikleşme süreci ilerledikçe bu atılımlarımız devam edecek. Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Her sosyal mesele benim görevimdir çalışma hayatıyla ilgili. Onu açmayacağız o dosya kapalıdır demeyiz.

EYT'liler seslerini duyurabilmek için yıllardır il il, meydan meydan açıklamalar yapmıştı.

Yorumlar