Anasayfa /  Ekonomi

Bakan Bilgin açıklamıştı! Aralık ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in dünkü açıklamaları asgari ücretlileri heyecanlandırmıştı. Bakan Bilgin, asgari ücrete Aralık ayında da zam yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 22 Eylül 2022 10:56

Asgari ücret ne kadar olacak? Zam oranının yüzde 40-45 olması bekleniyor

 Bakan Bilgin'in açıklamalarıyla asgari ücret zammı için uzmanların yapmış olduğu tahminler yeniden gündem oldu. 2023 asgari ücret zammı için yüzde 40-45 arasında bir oran beklediklerini belirten uzmanlar, en düşük emekli maaşı için de rakam verdi.

2023'ta asgari ücret ne kadar olacak?

Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak edilmeye başlandı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ve ekonomist Tunç Şatıroğlu'nun açıklamaları ve asgari ücret tahmini yeniden gündem oldu. Uzmanlar asgari ücrette ciddi bir artış olacağını iddia etti. Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlükte olacak olan yeni asgari ücret için SGK Uzmanı Özgür Erdursun dikkat çeken tahminini sosyal medyadan açıklamıştı. Erdursun, 1 Ocak 2023’de asgari ücret 7.500 TL olacağını belirtti.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

Asgari ücret tahmininin yanı sıra en düşük emekli aylığı 5.000 TL olacağını tahmin ettiğini belirtti. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise "İlla ki zam yapacaklar. Aflar çıkmasını bekliyorum, EYT çıkacak. İnsanların beklentisi gibi olmayacak ama bir şey yapacaklardır." değerlendirmesini yapmıştı.

"Asgari ücret 8 bin TL'ye yükselecek"

Öte yandan Ankara kulislerinden verdiği haberlerle bilinen Engin Pınarbaşlı yeni asgari ücrete ilişkin dün bir tahminde bulunmuştu. AK Parti'nin çalışmaları başlattığını söyleyen Pınarbaşlı, asgari ücretin yüzde 45 artışla 8 bin TL'ye yükseltileceğini öne sürdü.

Yorumlar