Anasayfa /  Güncel

Bahçeli gündeme getirmişti: YÖK baraj düşürme çalışmasını tamamladı!

YÖK, YKS'de barajın düşürülmesi konusundaki çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu.

Abone ol
Abone ol 10 Ağustos 2021 14:53

YÖK, YKS'de barajın düşürülmesi konusundaki çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) çok sayıda adayın barajın altında kalması nedeniyle barajın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da düşürülmesi gündemde. YÖK konuyla ilgili çalışmasını tamamladı, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Kısa süre içinde de nihai kararın açıklanması bekleniyor.

"HER İHTİMAL DÜŞÜNÜLDÜ"

YÖK'ün toplantısına ilişkin detayları CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş aktardı. Türkeş, " YKS'de barajın indirilmesi yönündeki talepler sonrası YÖK çalışmalarını tamamlandı. YÖK'ün barajın indirilmesiyle ilgili bir çalışma yürüttüğünü söylemiştik. Bu çalışma tamamlandı. Tamamlanan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu. YÖK Başkanı göreve geldikten sonra bu konudaki çalışmalara ağırlık verdi ve YÖK paydaşlarıyla yani Milli Eğitim, ÖSYM ile bu konuda kapsamlı bir çalışma hazırladı. Pek çok formül hazırlandı, bunlar üzerinde duruldu. Örneğin, karara ilişkin birkaç similasyon hazırlandı. Nasıl alan yeterlilik testinde baraj puanının 180'den, 170'e ya da 160'a düşürülmesi talepleri vardı. Puan buralara düşerse barajı kaç kişi geçer, kaç kişi barajın altında kalır veya hangi puana düşürülmeli... Barajın düşürülmesi bu sene mi yapılmalı yoksa gelecek sene mi yapılmalı gibi pek çok formül üzerinde duruldu ve bir çalışma hazırlandı. En uygun bir seçenekle ilgili olarak bu çalışmanın tamamlandığını söyleyelim. Her ihtimal düşünüldü. Tamamlanan bu çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu. Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmiş durumda." dedi.

 

Yorumlar