Anasayfa /  Dünya

Azerbaycan ve Ermenistan, geçici insani ateşkes konusunda anlaştı

Azerbaycan ve Ermenistan, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere "geçici insani ateşkes" konusunda anlaşma sağladı.

Abone ol
Abone ol 17 Ekim 2020 21:46

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, 18 Ekim yerel saatle 00.00'dan itibaren geçici insani ateşkesi kabul etti. Bu karar, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarını temsilen Amerika Birleşik Devletleri, Fransa Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Başkanlarının 1 Ekim 2020 tarihli AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklamasına dayanmaktadır. 10 Ekim Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildi." ifadelerine yer verildi.


ERMENİSTAN DA ATEŞKESİ DUYURDU
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı da, Erivan ve Bakü'nün bu gece yarısından itibaren ateşkes ilan etme konusunda anlaştıklarını duyurdu.

ERMENİSTAN GENCE VE MİNGEÇEVİR'DE SİVİLLERİ HEDEF ALDI
Azerbaycan ordusu karşısında ağır kayıplar veren Ermenistan, sivilleri hedef almaya devam ediyor. Ermenistan ordusu, balistik füzelerle yine Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine saldırı düzenledi. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybetti, 45'ten fazla sivil yaralandı.

Yorumlar