Anasayfa /  Medya

Ayşe Arman da istifa etti !

Gülse Birsel ve Vahap Munyar'ın ardından 27 yıldır gazetede yazan Ayşe Arman da Hürriyet'ten istifa ettiğini açıkladı. Arman, "Artık Hürriyet bitti" ifadesiyle istifasını sosyal medyadan duyurdu.

Abone ol
Abone ol 03 Kasım 2019 15:31

Çok sayıda gazeteciyi evlerine tebligat yaparak işten çıkaran Hürriyet gazetesinden geçen hafta Gülse Birsel ve Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etmişti. İstifalar devam ederken Ayşe Arman da sosyal medyada "Hürriyet bitti" mesajıyla istifa ettiğini duyurdu.

"HÜRRİYET BİTTİ"
Hürriyet gazetesinde 27 yıldır yaptığı röportajlarla bilinen Ayşe Arman, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Röportajları, sosyal medya hesabından yapmaya devam edeceğini belirten Arman, "Hürriyet bitti, sevdiğim işi yapmaya devam" dedi.

Hürriyet'ten istifa ettiğini duyuran Arman, üzgün olduğunu belirterek, "Hürriyet'te doğdum ama yaşamaya devam edemeyeceğimi görüyorum..." dedi.


"HÜRRİYET'TE YAŞAMAYA DEVAM EDEMEYECEĞİM"
Ayşe Arman'ın paylaşımı şu şekilde: "Hepinize nefis bir Pazar olsun. Enerjik ve iyiliklerle dolu 27 yıldır Pazar röportajları yapıyorum. Artık gazeteden değil, buradan paylaşacağım. Hürriyet bitti, sevdiğim işi yapmaya devam… Tabii ki üzgünüm… 27 yıl, Ömer'le ilişkimden uzun... Resmen bir ömür… Çok güzel günlerim oldu... Hürriyet'te doğdum ama yaşamaya devam edemeyeceğimi görüyorum... Yasımı kendi içimde yaşıyordum, ama o kadar çok soran oldu ki, paylaşmam icap etti... Peki o zaman: Geçen hafta, buradaki Türk konsolosluğundaki noter aracılığıyla aramızdaki sözleşmeyi fesettiğimi bildiren bir ihtarname yolladım. İstifa ettim yani. Şimdi yola devam. Buradan, çekimler, röportajlar, ne bileyim canımız ne isterse yaparız, hiç olmadığı kadar özgür… Ne dersiniz? Var mısınız? Bu yola benimle çıkar mısınız?

HÜRRİYET'TE İSTİFA DEPREMİ
Hürriyet gazetesi pek çok çalışanını evlerine tebligat göndererek işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, Aydil Durgun, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Serkan Ocak, Ceyhun Kuburlu, Aydil Durgun, Aslı Barış, Ahmet Can, Aslı Barış, Şebnem Turhan, Banu Tuna, Mesude Erşan, Mustafa Doğan ve gazetenin insan kaynakları servisinden üç kişi bulunuyor.

Öte yandan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da istifasını noter aracılığıyla kurumuna bildirdi.

AYŞE ARMAN KİMDİR?
Ayşe Arman,9 Aralık 1969, Adana, Türk gazeteci ve köşe yazarı.

9 Aralık 1969 Adana'da doğan Ayşe Arman,kendisi dahil 3 kardeştir. Alman olan annesi Veronica başarılı bir balerindir, babası Türk Mehmet Kutman Arman'dır. Tarsus Amerikan Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'na devam etti ama mezun olmadan eğitimini yarım bıraktı.

Ayşe Arman, Gazetecilik hayatına, Nokta ve Erkekçe dergisini çıkaran Ercan Arıklı'nın sekreteri olarak başladı. Daha sonra Aktüel ve Tempo dergilerinde çalıştı. Halen Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.


Genellikle kadın-erkek ilişkileri başta olmak üzere uç yazıları ile tanınır. Pazar röpörtajları da ünlüdür. Ses getiren gazetecilik başarılarına imza atmıştır. Ayşe Arman, köşe yazarı kalıbını aşarak birçok ünlü isimle röportaj yapmayı başarabilen, uç noktalara rahatlıkla temas edebilen yazarlardandır. Genellikle cinsellik üzerine yazılar yazan Ayşe Arman, dikkatleri, tepkileri ve övgüleri üzerine çeken birçok uç noktadaki yazılarını kaleme almaktan çekinmeyen bir yazardır.

1989 yılında Cumhuriyet Gazetesi "Bülent Dikmener" Ödülü, aldığı ilk ödüldür.4 şubat 2011'de gösterime giren Aşk Tesadüfleri Sever filminde konuk oyuncu olarak yer almıştır.

Ayşe Arman, Haldun Dormen ve Betül Mardin'in oğlu olan Ömer Dormen'le evlidir. Alya adında bir kızları vardır. Ayşe Arman eşi ve çocuğu ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Dubai'de yaşamaktadır.

Kitapları

Kimse Okumazsa Ben Okurum 2002

Kimse Sormazsa Ben Sorarım, 2003

Alya, Sevgilim ve Ben, 2009

Gezinin Güzel İnsanları, 2013

Ödülleri

Cumhuriyet Gazetesi Bülent Dikmener Ödülü, 1989.

 

Yorumlar