Anasayfa /  Güncel /  Gündem

AYM üyesi Engin Yıldırım'dan açıklama

AYM üyesi Engin Yıldırım sosyal medyadan yaptığı paylaşımın tartışma yaratması üzerine, ''Dün gece paylaştığım mesajda maksadını aşan ifadeler kullanmış olmaktan dolayı üzüntü duymaktayım'' açıklamasını yaptı.

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2020 14:14

AYM üyesi Engin Yıldırım sosyal medyadan yaptığı paylaşımın tartışma yaratması üzerine, ''Dün gece paylaştığım mesajda maksadını aşan ifadeler kullanmış olmaktan dolayı üzüntü duymaktayım'' açıklamasını yaptı.

Sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasını paylaşan Engin Yıldırım kısa süre tepki çekmişti. 

Tepki açıklamalarında; " Paylaşımda darbe iması var" denildi, demokrasi vurgusu yapıldı. Yıldırım, Twitter'dan yaptığı 'Işıklar yanıyor' paylaşımının ardından, "Demokrasi dışı oluşum ima etmem söz konusu değildir" açıklamasını yapmıştı.

Yeni bir açıklama yapan Engin Yıldırım şu ifadelere yer verdi:

''Dün gece paylaştığım mesajda maksadını aşan ifadeler kullanmış olmaktan dolayı üzüntü duymaktayım. Kasıtlı olarak hukuk veya demokrasi dışı bir olguya atıf yapmam söz konusu değildir. Hukuk ve demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında olduğum izahtan varestedir. Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Kasıtlı olarak demokrasi ve hukuk dışı hiçbir imada bulunmayacağım şahsımı tanıyan herkesçe malumdur. Ancak insani bir yanılgı ile yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum''

 ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

1966’da İstanbul Üsküdar’da doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Beylerbeyi’nde tamamladı. 1987’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.

1988 yılında öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla açılan yarışma sınavını kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere’ye gitmiştir. 1989’da Warwick Üniversitesi Warwick Business School’da yüksek lisansını, 1994’te Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies’de doktorasını tamamlamış; 1994 ile 2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2003 ile 2010 yılları arasında aynı Fakültede dekanlık görevinde bulundu.

 9/4/2010 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından YÖK Genel Kurulunun gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 19/10/2015 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 25/10/2019 tarihinde bu görevi sona ermiş olup üye olarak görevine devam ediyor.

İngilizce bilen Engin Yıldırım evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yorumlar