Anasayfa /  Politika

Ayasofya için ilk eylem Saadet Partisi'nden geldi!

Ayasofya için ilk eylem Saadet Partisi'nden geldi! Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için her yıl yapılan protesto eylemi yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu sene online olarak yapılacak.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2020 22:37

Yaşanmakta olan Covid-19 sürecinden ötürü pek çok alışkanlığımız ve ezberimiz değişiyor, kabine toplantılarının, okulların, iş yerlerinin online platformlara geçmesinin ardından eylem ve protestolar da online platformlara taşınmaya başladı.

Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik teşkilatı tarafından Ayasofya Camiinin açılması için farkındalık oluşturmak amacıyla 2016 yılından beri her yıl "Camiye ayakkabı ile girilmez." (#CamiyeAyakkabıylaGirilmez) başlığı altında düzenlenen eylem bu yıl online olarak gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıllarda gençlerin ayakkabılarını çıkararak Ayasofya Camii’ni ziyaret ederek gerçekleştirdikleri Ayasofya Camii eylemi korona virüs salgını nedeniyle müzelerin kapalı olması dolayısıyla online ortama taşındı.

 AYASOFYA İÇİN İLK ÇEVRİMİÇİ EYLEM

Eylem hakkında konuşan Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Safa Ocak, her yıl düzenledikleri eylemin bu yıl gerçekleşen olağanüstü durum nedeniyle fiili olarak gerçekleştirilmesinin mümkün olmaması nedeniyle çözüm arayışına girdiklerini ve konuyu insanların zihninde diri tutmak amacıyla bu seneye özel olarak eylemi online olarak gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti.

Yorumlar