Anasayfa /  Foto Galeri

Ay'a yolculuk başlıyor... Erdoğan'ın açıkladığı uzay hedefi için çalışmalara hız verildi!

Uzay hayali için yıllardır çok ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapan Türkiye en somut adımı 2017'de fizibilite çalışması tamamlanan Uzay Sonda Roketi ve Fırlatma Sistemi Projesi (BURAK) ile atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz" hedefi için de BURAK'a hız verilecek.

Ay'a yolculuk başlıyor... Erdoğan'ın açıkladığı uzay hedefi için çalışmalara hız verildi! - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 vizyonu olarak Ay'a gidileceğini açıklamasının ardından gözler yıllardır bu alanda yapılan çalışmalara çevrildi.

Ay'a yolculuk başlıyor... Erdoğan'ın açıkladığı uzay hedefi için çalışmalara hız verildi! - Sayfa 2

Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olan ancak sonradan kurulan Uzay Ajansı'na devredilen Burak Projesi'nin de çalışmalar kapsamında hayata geçirileceği öğrenildi.

Ay'a yolculuk başlıyor... Erdoğan'ın açıkladığı uzay hedefi için çalışmalara hız verildi! - Sayfa 3

SSB bünyesindeki DeltaV Uzay Teknolojileri A.Ş.'nin yürüteceği çalışmalar ile roket motorları, motor alt teknolojileri, sonda ve fırlatma sistemleri geliştirilerek Türkiye'nin uzay macerası başlatılacak.

Ay'a yolculuk başlıyor... Erdoğan'ın açıkladığı uzay hedefi için çalışmalara hız verildi! - Sayfa 4

UZAYA BAĞIMSIZ ERİŞİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Milli Uzay Programı, tüm ülkede heyecanla karşılanırken, Türkiye bu hayal için yıllardır çok ciddi çalışma ve yatırımlar yapıyor. Bu çalışmaların en somut örneğini ise 2017'de fizibilite çalışması tamamlanan Uzay Sonda Roketi ve Fırlatma Sistemi Projesi (BURAK) oluşturuyor..