Anasayfa /  Foto Galeri

Avrupa'nın en uzunu olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatı sürüyor. Tünel inşaatının yüzde 76’sı tamamlanırken, ışığın görünmesine 7,6 kilometre kaldı. Yüzde 76’sı tamamlanan Zigana Tüneli yurt içi karayolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkıda bulunacak.

Avrupa'nın en uzunu olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı! - Sayfa 1

Avrupa'nın en uzunu olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde yapılan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 17 Mart 2017'de temeli atılan Zigana Tüneli'nde delme çalışmaları, çift yönlü sürdürülüyor.

Avrupa'nın en uzunu olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı! - Sayfa 2

Projeyle Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkisiyle Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa ediliyor.

Avrupa'nın en uzunu olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı! - Sayfa 3

Yeni zigana tüneli ile Başarköy Vadisi'nden 1015 metre kotundan girilip, 1264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanılacak. Yüzde 0,85 eğimle de inilerek, Köstere Vadisi'nden 1212 metre kotundan çıkacak tünelle Zigana Dağı geçilecek.

Avrupa'nın en uzunu olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı! - Sayfa 4

Yüzde 76’sı tamamlanan Zigana Tüneli yurt içi karayolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkıda bulunacak.