Anasayfa /  Foto Galeri

Avrupa'nın en güzel adaları belli oldu ! Listede Türkiye'de var

Dünyanın seçkin seyahat dergilerinden Condé Nast Traveler, Avrupa’nın en güzel 10 adasını açıkladı. Listeye Türkiye’den de bir ada girdi…

Avrupa'nın en güzel adaları belli oldu ! Listede Türkiye'de var - Sayfa 1

1- Folegandros / Yunanistan
Puanı: 96.38

Folegrandos, Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunan bir ada, köy ve belediyedir. Ada, Ege Denizi'nde yer almakta olup Kiklad Adaları'nın bir parçasıdır. Yüzölçümü 100.2 kilometrekare olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1,456'dır.

Folegrandos, çok çeşitli bir manzaraya sahip olup uzun uçurumlar ile büyük bir mağaraya ev sahipliği yapmaktadır. Adada aynı zamanda Katergo adında bir çıplaklar plajı bulunmaktadır. Folegrandos belediyesi, Ano Merya ve Folegrandos yerleşimlerine ayrılmaktadır.

Avrupa'nın en güzel adaları belli oldu ! Listede Türkiye'de var - Sayfa 2

2- Zakintos / Yunanistan
Puanı: 95.38

Zakintos; İyon Denizi'nde bulunan, Yunanistan'a bağlı bir adadır. İyon Adaları arasında en büyük üçüncü ada olan Zakintos, bölgedeki adalar arasında ayrı bir belediyeye sahip olan tek adadır. 405.55 kilometre karelik yüzölçümüne ve yaklaşık olarak 123 kilometre sahil şeridi uzunluğuna sahiptir.

Zakintos'a, üzerinde bulunan uluslararası havalimanı sayesinde Kuzey Avrupa'dan düzenli olarak charter uçuşlar düzenlenmektedir ve böylece turistik bir yer haline gelmiştir. Adanın takma adı "Doğu Akdeniz'in Çiçeği"dir. Bu unvan, 1484-1797 yılları arasında adaya hükmeden Venedikliler'den miras kalmıştır. Yunan mitolojisine göre adaya adını Dardanus'un oğlu Zakynthos vermiştir.

Avrupa'nın en güzel adaları belli oldu ! Listede Türkiye'de var - Sayfa 3

3- Girit / Yunanistan
Puanı: 94.36

Girit, Yunanistan'ın en büyük, Akdeniz'in beşinci büyük adasıdır. Ege Denizi'nin güneyinde yer alır.

Girit dünyaca tanınmış bir turizm merkezidir. En ilgi çeken turistik ziyaret yerleri arasında Knossos, Faistos ve Gortis 'deki arkeolojik sitler, Retimnon'daki Venedik kalesi ve Samarya, Aya İrini ve Aradena geçitlerinin doğal güzellikleri sayılabilir.

Avrupa'nın en güzel adaları belli oldu ! Listede Türkiye'de var - Sayfa 4

4- Hvar / Hırvatistan
Puanı: 93.73

Hvar, Hırvatistan'a bağlı olan Adriyatik Denizi'ndeki bir ada. Dalmaçya kıyısı yakınlarında bulunur. Yüzölçümü 297,37 km2 'dir. 11.103 kişilik nüfusuyla üzerinde en fazla nüfus olan 4. Hırvat adasıdır. 68 km uzunluğundadır.

Tepeleri çam ormanları ile kaplıdır ve tarım kapsamında üzüm, zeytin, meyveler ve lavanta üretilmektedir. Ada üzerindeki dört belde Hvar, Jelsa, Stari Grad ve Sucuraj'dır. Hvar, ortalama rakımı 628 m olan yüksek bir adadır. 11.000 yıl önce anakaranın bir parçası olduğu bilinmektedir. Ana geçim kaynakları ise balıkçılık ve turizmdir.