Anasayfa /  Foto Galeri

Avrupa'da ikinci dalga paniği! İşte vaka artışının 4 ana nedeni

Avrupa'da koronavirüs salgınında ikinci dalga başladı. Tedbirlerin gevşetilmesi, turizm, iş yerlerine geri dönüş ve genç nüfusun sorumsuzluğu nedeniyle ikinci dalganın başladığı belirtiliyor.

Avrupa'da ikinci dalga paniği! İşte vaka artışının 4 ana nedeni - Sayfa 1

GÜNLÜK VAKA ARTIŞI REKOR SEVİYELERDE

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre, bu hafta Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’de a günlük vaka sayıları 14 günlük bildirim sürecinde 45 bini aşarak yeni bir rekor kırdı. Vaka sayının arttığı yerlerde yeni kısıtlamalar için hazırlık yapılırken, politikacılar hastanelerin gelecek aylarda karşılaşabileceği yoğunluk ve yeni ulusal karantinalar hakkında uyardı.

Avrupa'da ikinci dalga paniği! İşte vaka artışının 4 ana nedeni - Sayfa 2

Bununla birlikte ECDC'nin verilerine göre, Avrupa'da corona virüsten ölüm oranı 72 gündür sabit kalsa da, Bulgaristan, Hırvatistan, Malta, Romanya ve İspanya'daki ölüm oranlarında artış görülüyor.

Avrupa'da ikinci dalga paniği! İşte vaka artışının 4 ana nedeni - Sayfa 3

Uzmanlara göre Avrupa’da vaka ve ölüm artışının yükselmesiyle turizm, okulların açılması, insanların işe dönmesi gibi birçok durum arasında bağlantı var.

Avrupa'da ikinci dalga paniği! İşte vaka artışının 4 ana nedeni - Sayfa 4

İKİNCİ DALGANIN NEDENİ GENÇLER
Kıtada vaka sayısındaki dalgalanma, yaz tatili sezonuyla başladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) artışın kısmen önlemlerin gevşemesine ve insanların tedbirleri elden bırakmasına bağlı olabileceğini öne sürdü ve kanıtlar, gençlerin Avrupa'da ikinci dalgaya neden olduğunu gösteriyor.