Anasayfa /  Foto Galeri

Avrupa Süper Ligi depremi! Gece yarısı men kararını duyurdular, İstanbul için yıkan haber

Avrupa'nın 12 büyük kulübü, yeni Şampiyonlar Ligi sistemi konusunda UEFA ile anlaşamayınca resti çekti ve Avrupa Süper Ligi'ni kurduğunu açıkladı. UEFA Başkanı Ceferin Avrupa Süper Ligi girişimine büyük tepki gösterdi ve çok sert açıklamalar yaptı. Öte yandan UEFA yetkilisi gece yarısı yaptığı açıklama ile İstanbul'a yıkan haberi duyurdu...

Avrupa Süper Ligi depremi! Gece yarısı men kararını duyurdular, İstanbul için yıkan haber - Sayfa 1

FUTBOLDA SAVAŞ VE KAOS 
Avrupa'nın 12 dev kulübü futbolun patronu UEFA'ya rest çekerek dün gece Avrupa Süper Ligi'ne katıldıklarını resmen duyurdu. Açıklama futbol dünyasında bomba etkisi yarattı. UEFA Başkanı Ceferin'den sert çıkış geldi.

Avrupa Süper Ligi depremi! Gece yarısı men kararını duyurdular, İstanbul için yıkan haber - Sayfa 2

AVRUPA SÜPER LİG GİRİŞİMİ İÇİN RESMİ AÇIKLAMA 
Avrupa Süper Ligi için dün gece resmi açıklama yapıldı. 12 kulüp Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan ve Juventus, Avrupa Süper Ligi'ne katıldıklarını resmen duyurdu. Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi'nin başkanı seçildi.

Avrupa Süper Ligi depremi! Gece yarısı men kararını duyurdular, İstanbul için yıkan haber - Sayfa 3

3.5 MİLYAR EURO ÖDENECEK 
Açıklamada, kurucu kulüplerin, birkaç yıldır Avrupa'daki müsabakaların kalitesini ve yoğunluğunu iyileştirme, en iyi kulüplere ve oyuncularına düzenli olarak rekabet etmelerini sağlayacak bir format oluşturma hedefinde olduğu aktarıldı. Ayrıca kurucu kulüplere toplam 3.5 milyar euro ödeneceği ifade edildi.

Avrupa Süper Ligi depremi! Gece yarısı men kararını duyurdular, İstanbul için yıkan haber - Sayfa 4

DEĞERİ 180 MİLYON STERLİN ARTTI 
Avrupa Süper Ligi kurucu takımlarından olan Premier Lig devi Manchester United'ın borsa değeri, Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının ardından 180 milyon sterlin arttı.