Anasayfa /  Dünya

Avrupa Sinovac aşısını kabul etmeye başlıyor

Avrupa İlaç Ajansı tarafından resmi olarak kabul görmeyen Sinovac aşısı için bazı ülkelerden gevşeme hamleleri geldi. Şu an 27 AB üyesinden 7'si Sinovac aşısı olanların ülkeye girişine izin veriyor.

Abone ol
Abone ol 04 Temmuz 2021 12:18

Bilindiği üzere Avrupa Birliği (AB) Sinovac aşısına karşı, aşının uygulamaya konulduğu günden beri mesafeliydi. Hatta içlerinde Almanya'nın da bulunduğu birçok ülke seyahat şartlarındaki aşılanma ibaresinde Sinocav'ı dahil etmemişti. Yani ülkeye ancak diğer aşıları yaptıranlar kabul ediliyordu. 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sürpriz bir şekilde Sinovac aşısına acil kullanım onayı vermişti. Şimdi de Avrupa Birliği'ndeki 27 ülkeden 7'si Sinovac aşısı yaptıranlar için zorunlu olmayan ülkeye giriş çıkışlara izin vermeye başladı. Bu ülkeler: İspanya, Hollanda, Avusturya, Yunanistan, Bulgaristan, Slovenya ve Finlandiya.

Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Sinovac aşısının kabul edilmeye başlanması Türkiye vatandaşları için sevindirici bir haber. Çünkü daha önce Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onayladığı aşılar dışındaki aşıların AB tarafından geçerli kabul edilmiyordu. Şimdi ise bazı ülkelerin bunu kabul etmesi Sinovac aşısı yaptırmış olanlar için iyi bir gelişme. 

 

Yorumlar