Anasayfa /  Foto Galeri

Avrupa futbolunda kriz! Avrupa Süper Ligi resmen açıklandı

Avrupa futbol tarihinde şimdiye dek görülmemiş günler yaşanıyor. İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 büyük kulüp, futbol ekonomisindeki istikrarsızlık nedeniyle Avrupa Süper Ligi isminde yeni bir turnuva kurdu. Yayın ve ticari gelir konusunda UEFA ve FIFA ile anlaşamayan 12 kulübün bu resti tarihi günlerin fitili ateşledi. İşte Avrupa Süper Ligi'ne dair tüm detaylar...

Avrupa futbolunda kriz! Avrupa Süper Ligi resmen açıklandı - Sayfa 1

Avrupa'nın en güçlü futbol kulüplerinden on iki tanesi UEFA'dan ayrılıkçı bir kararla Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını ortak bildiriyle duyurdu.

Avrupa futbolunda kriz! Avrupa Süper Ligi resmen açıklandı - Sayfa 2

Avrupa futbolunun 12 dev kulübü, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek planladıkları tarihi kararı resmen duyurdu.

Futbol dünyası yeni bir organizasyona hazırlanıyor. 12 kulübün öncülüğünü yaptığı Avrupa Süper Ligi nedir? Avrupa Süper Ligi'ne hangi takımlar katılacak, format nasıl olacak?

İşte tüm ayrıntılar;

Avrupa futbolunda kriz! Avrupa Süper Ligi resmen açıklandı - Sayfa 3

İspanyol ekipleri Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid ile İtalyan takımları Inter, Juventus ve Milan'a 6 Premier Lig devi Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester Unitedve Tottenham'ın eşlik ettiği oluşum, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı.

Avrupa futbolunda kriz! Avrupa Süper Ligi resmen açıklandı - Sayfa 4

Yapılan açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin katılımcı takımların kendi liglerinde yarışmaya devam edeceği ve turnuva fikstürünün buna göre şekilleneceği bir sistemin benimseyeceğini bildirildi