Anasayfa /  Ekonomi

AVM’lerin kademeli olarak açılması planlanıyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, “Markalarımız, 3 aylık kirasız bir dönem istiyor. Çünkü ilk 3 ay ciddi ciro düşüşü tahmin ediliyor. Bu süreci takip eden 1 yıl boyunca da ciro kirası ile devam etmeyi muhataplarından istiyor. Bu koşullara uyulmadığı takdirde mağazalarını tazminatsız ve sorunsuz şekilde kapatmak istiyor.” dedi.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2020 21:42

Markalar 3 aylık kirasız dönem istiyor!
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bu süreçte perakende sektörü için hijyen koşullarının yanında ticari koşullara da dikkat çekti.

Markaların 3 aylık kirasız bir dönem istediğine vurgu yapan Öncel, ayrıca AVM’nin ortak alanlarına ait işletme giderlerinde önemli sorunların olduğunu, bunun çözülmesi için muhataplarla görüşme halinde olunduğunu söyledi. BMD Başkanı Öncel, açıklamasında şunları kaydetti:

“18 Mart’ta kapanan perakendeci sektörü, 1 Haziran’da hijyen koşullarla yeniden açılışa hazırlanıyor. Hijyen koşullarının yanında bir de ticari koşullar söz konusu. Bu ticareti koşullar yeni döneme uygun olarak sağlanamaması durumunda perakende sektörünü bazı zorluklar bekliyor. Bütün bu zorlukları aşıp doğru bir yere varabilmek için markalarımız özellikle şunu talep ediyorlar: 3 aylık kirasız bir dönem istiyor. Çünkü ilk 3 ay ciddi ciro düşüşü tahmin ediliyor.

 “Koşullar sağlanmazsa mağazalar tazminatsız kapatılacak”
Turizm sektörü ciddi yara aldı. Bu süreci takip eden 1 yıl boyunca da ciro kirası ile devam etmeyi muhataplarından istiyor. Bu muhataplar kim? Hem cadde mağazalarının sahipleri hem de AVM yatırımcıları. Bu koşullara uyulmadığı takdirde mağazalarını tazminatsız ve sorunsuz şekilde kapatmak istiyor. Bir süre de AVM’nin ortak alanlarına ait işletme giderlerinde önemli sorunlarımız vardı. Bunların en kısa zamanda çözülmesi için muhataplarımızla görüşmelerimiz devam ediyor.”

Yorumlar