Anasayfa /  Ekonomi

AVM’lere çağrı ! “1 Haziran’da kapılarınızı açın”

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD),1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılması çağrısı yaptı.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2020 20:09

1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılması çağrısı yapan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Ramazan için önerilen esnek çalışma saati uygulamasının tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatlerinin her iki tarafın menfaatine uygun şekilde belirlenmesi için de iş birliği yapılması tavsiyesinde bulundu.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs tarihli basın açıklamasında, normalleşme programı kapsamında, AVM’lerin 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle açılabileceğini belirttiği, Sağlık Bakanlığı’nca 9 Mayıs’ta yayınlanan önlemler ve İçişleri Bakanlığı’nca 11 Mayıs’ta yayınlanan genelgede belirtilen tedbirler alınarak AVM’lerin faaliyete geçtiği hatırlatıldı.

Normalleşme takviminde yeni aşama
11 Mayıs’ta faaliyetine tekrar başlayan AVM’lerdeki mağazalarda gerçekleşen ciroların umut verici seviyelere çıkmış olmasının memnuniyet verici olduğunun altı çizilen AYD’nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

“2020 yılına damgasını vuran COVID-19 pandemisinin küresel ölçekteki etkileri gündemde yerini korurken ülkemizin salgınla mücadele konusunda ortaya koyduğu başarı sayesinde Normalleşme Takvimi’nin ikinci ve üçüncü aşamalarının uygulamaya geçirileceği, pandeminin sosyal ve ekonomik etkilerinin hafifletilmesi için el ele vermemiz gereken bir döneme giriyoruz.

AVM kiracıları için uygulanan destek paketleri
Normalleşme Takvimi’nde, iş ortaklarımız olarak gördüğümüz kiracılarımıza da elimizden gelen desteği en üst seviyede sağlama noktasındaki kararlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Pek çok üyemiz tavsiye kararlarımız doğrultusunda kirasız döneme ilaveten %65’lere varan dönemsel kira indirimlerini içeren destek paketlerini kiracıları ile paylaştılar. Her bir üyemiz tarafından şartlarının elverdiği ölçüde, her bir kiracısının özelinde, en uygun destek paketinin oluşturulması için mümkün olan tüm imkanların seferber edilmesini elzem görüyoruz.

Tüm üyelerimiz kendi koşullarını zorlayarak kiracılarına verecekleri destekleri en üst seviyeye taşımak için samimi bir gayret içerisindedir. Normalleşme Takvimi’nde, iş ortaklarımız olarak gördüğümüz kiracılarımız ile karşılıklı fedakârlıklar konusunda bundan sonra da diyalog içerisinde olmayı önemsiyoruz. Nitekim bu zamana dek kiracılara ciddi destekler sağlanmış olup, bundan sonraki süreçte de aynı iyi niyet ortamının devam etmesini her iki tarafa da öneriyoruz.

 AVM’lere “1 Haziran’da kapılarınızı açın” çağrısı!
Bizim bu ülkenin aydınlık yarınlarına inanan, güvenen insanların yüzünü güldürme sorumluluğumuz olduğuna ve bunun için var gücümüzle çalışmak, el uzatanın elinden tutmak gerektiğine olan inancımızla 1 Haziran’da güçlü bir şekilde ekonominin çarklarını çevirmeye hız vereceğiz. Ülke ekonomisi ve özellikle Türk Organize Perakendecilik Sektörü için hayati öneme sahip AVM’lerin bünyesinde yer alan 58 Milyar dolarlık yatırım değerine sahip olan ve 520 bin kişiye istihdam sağlayan ekosistemi korumak için gerekli her türlü adımı atacağız. Bu adımlar kapsamında ekosistemimize zarar verecek şekilde basında AVM’lere gidilmemesi yönünde mesnetsiz ifadelerin bir karşılığının olmadığı da yapılan denetimlerde ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle 1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılarak ekonomiye katkı sağlama amacına destek olmasını önermekteyiz. Bu çerçevede Ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların işbirliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz.

“Kiracılara destek verilsin”
Normalleşme Takvimi’nin ikinci aşamasına yaklaşırken, tüm hazırlık ve tedbirlerimizi çalışan ve müşterilerimiz ile kamu sağlığını gözeterek hayata geçirmekteyiz. 1 Haziran 2020 tarihinde mağazalarını açacak kiracılarımıza bu süreçte tüm imkanları en üst seviyede zorlayarak her türlü desteğin sağlanmasını tavsiye ediyoruz.”

Etiketler avm 1 haziran
Yorumlar