Anasayfa /  Yaşam

ATO Marka Festivali'ne Gençler Damga vurdu

ATO Marka Festivali'ne Gençler Damga vurdu

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2015 01:30

ATO Marka Festivali'ne Gençler Damga vurdu.Ankara Ticaret Odası (ATO)  tarafından düzenlenen Ankara Marka Festivali'nde üniversiteli gençler, reklam yazarlığı, perspektif kazanma, strateji geliştirme, marka yönetimi, medya planlama ve halkla ilişkiler konularında bilgilendirilmek ve geliştirilmek üzere “Geleceğin Marka Liderleri Kampı” adı altında eğitime alındı.

Ankara Reklamcılar Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen kampta, üç gün boyunca yaklaşık bin üniversiteli genç, başarılı markaların yaratıcılarıyla bir araya getirilerek, marka oluşturma ve reklamcılık faaliyetleri konusunda bilgilendirildi.

AG Event Şirket Kurucusu Ali Gürak, kendi başarı hikayesini anlattığı konuşmasında herkesin hem bir kahramanı hem de hikayesi olması gerektiğini söyledi. Gençlere üniversite hayatlarını keyifli yaşamaları, öğrenmeye odaklanmaları ve kitap okumaları önerilerinde bulunan Gürak, “İmkanınız varsa yurtdışına gidin” dedi. Pazarlama sektöründe hedef kitleyi doğru seçmenin önemine değinen Gürak, "Çocuklar en iyi satın almacı, ebeveynlerini yönlendiriyorlar. Çocuğu mutlu etmediğiniz sürece aileye hiç bir şeyi satamazsınız" dedi.

“ANALOG DOĞDUM DİJİTALLEŞMEYE ÇALIŞIYORUM”

OMD Türkiye Planlama ve Stratejiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Nüzhet Algüneş ise  gençlere medya planlamasının nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Dijital mecranın her geçen gün daha çok yaygınlaştığını vurgulayan Algüneş, "Eskiden dijital ortam bu kadar gelişmiş değildi. Ben analog doğdum, dijitalleşmeye çalışıyorum" dedi.  Gazetelerin güncelliğini hiçbir zaman kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan Algüneş, "Eskiden gazeteler 15 dakika okunur, bırakılırdı. Şimdi ise her 15 dakikada bir haber bakma ihtiyacı duyuyoruz. İki saat önce okuduğunuz bir haber güncelliğini yitirmiş oluyor çoğu zaman" dedi.

Geleceğin Marka Liderleri Kampı'nda, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Sobacı, Ankara Reklamcılar Derneği Başkanı Fatih Cebeci ,Ankara Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi SVStudios Ajans Başkan Yardımcısı Amaç Ukav, Hürriyet Gazetesi Kırmızı Reklam Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt, Kaf Adv Ajans Başkanı Aziz Yayla, Abluka Dijital Ajans Başkanı Gözde Akkal, Cosmic Creative’den Ozan Kocamaz, Reklamcı Aykut Kahvecioğlu, BloombergHt Ekonomi Program Sunucusu Mine Uzunyol ve Medyaevi İletişim Uzmanı Eser Altınok Timurhan  gençlere, perspektiften stratejiye, sanat yönetmenliğinden dijital iletişime, reklam yazarlığından marka yönetimine, markalaşmada araştırma ve stratejinin öneminden, halkla ilişkilere, medya planlamadan organizasyona kadar marka oluşturmanın her aşaması hakkında bilgiler verdi.

-CANLI KIRMIZI ÖDÜLLERİ-

Reklamda yaratıcılığı özendirmek amacıyla Türkiye genelinde “Kırmızı” adıyla düzenlenen reklam ödülü, “Geleceğin Marka Liderleri Kampı”nda da “Canlı Kırmızı” adıyla gençlere verildi. Üç gün süren eğitim kampına katılan gençler, son gün en başarılı reklam kampanyasını oluşturabilmek için düzenlenen festival yarışmasına katıldı. Hürriyet Gazetesi Kırmızı Reklam Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt’ün gençlere yaratıcı reklam konusunu anlattığı son gün, jüri oylamalarıyla festival yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Ankara Marka Festivali’nin “Canlı Kırmızı” birincilik ödülü ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu tarafından verilirken, dereceye girenlere, ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal ve ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu tarafından ödülleri verildi.

 

Etiketler ATO
Yorumlar