Anasayfa /  Spor

Madalyalar şehitlere armağan

Avrupa Kros Şampiyonası'nda kadınlarda altın, erkeklerde ise bronz madalya kazanan Türkiye Kros Milli Takımı, organizasyonda elde ettikleri madalyaları, İstanbul'daki saldırıda şehit düşenlere armağan etti.

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2016 04:23

İtalya'nın Chia kentinde 11 Aralık'ta yapılan 23. Avrupa Kros Şampiyonası'nda, 2 takım, 4 de bireysel olmak üzere 6 madalya ile ilk sırayı alan Türkiye Kros Milli Takımı'nda buruk bir sevinç yaşanıyor.

Kadın Milli Takımı'nın kaptanı Özlem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'ya şampiyonluk hedefiyle gittiklerini belirterek, "İstanbul'daki patlama İtalya'daki yarıştan bir gün önce oldu. Bu bizi daha da hırslandırdı." dedi.





Şampiyon olacaklarına zaten inandıklarını dile getiren Özlem, "Yarışmadan bir gün önce toplantımız vardı. Toplantıda federasyon başkanımız Fatih Çintimar'a şampiyonluk sözü verdik ancak o akşam Türkiye'den kötü haber geldi. Arkadaşlarla kendi aramızda da toplantı yaptık ve 'şampiyon olup madalyamızı şehitlerimize armağan edeceğiz.' dedik." ifadelerini kullandı.

Takım halinde Avrupa şampiyonluğunun çok mutluluk verici bir şey olduğunu kaydeden Özlem, olaylar nedeniyle ülkeye üzüntülü bir şekilde döndüklerini ifade etti. Özlem, "Madalyalarımızı kahraman şehitlerimize armağan ediyoruz." diyerek duygularını dile getirdi.

Cihat: Bu tür şeyler insanı daha çok hırslandırıyor

Erkek Milli Takımı'nın kaptanı Cihat Ulus ise bu yılki yarışın oldukça zorlu ve sert geçtiğini belirterek, "2014'te takım halinde şampiyon olmuştuk. Bu yıl da büyük mücadele verdik. Kürsüye çıkmayı başardık. Hem ülkemiz hem de bizim için çok iyi oldu." şeklinde görüşlerini aktardı. 

Hain terör saldırısının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Cihat, "Bu tür şeyler insanı daha çok hırslandırıyor. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Üzüntülü bir şekilde yarıştık. Elimizden geleni yaptık. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 


Yorumlar