Anasayfa /  Spor

Koşu pistinde inanılmaz hata! Kazandığını sanıp durdu ama...

Yarışı kazandığını sanıp durdu, en geriye düştü... London Anniversary Games'te kadınlar 3000 metrede yarışan Etiyopyalı Fantu Worku, yarışı kazandığını sanıp durdu ancak yarışın tamamlanmasına daha 200 metre olduğunu sonradan fark etti.

Abone ol
Abone ol 22 Temmuz 2018 11:29

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen London Anniversary Games’te kadınlar 3000 metre yarışında eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Etiyopyalı atlet Fantu Worku, yarışın 2800 metre geçişinde yanlış hesaplama yaparak yarışın bittiğini zannetti ve yavaşladı.

Koşuyu önde götüren 19 yaşındaki atlet Worku, rakiplerinin kendisini bir bir geçip yarışa devam etmesiyle şaşkına döndü. Yarışı anlatan spiker “Worku durdu! Neden durdu ki? Sanırım bitiş çizgisini geçtiğini düşündü. Yazık. 19 yaşındaki atlet tamamen durdu” ifadelerini kullandı.

Yarışın bitimine yarım tur kala koşmayı bırakan Worku, mücadeleyi bitirmezken kazanan Kenyalı atlet Lilian Kasait Rengeruk oldu. Yarışı yorumlayan efsane sprinter Michael Johnson ise “Çok garipti. Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim” ifadelerini kullandı. (SKOR) 




London Anniversary Games'te kadınlar 3000 metrede yarışan Etiyopyalı Fantu Worku, önde götürdüğü yarışın bitimine 200 metre kala bitiş çizgisini geçtiğini sanıp durdu, rakipleri yanından geçerken Worku'ya sadece izlemek düştü! https://t.co/eijQQ3AJIKpic.twitter.com/Cmf6DCNquK


— SKOR (@SozcuSkor) 21 Temmuz 2018




Yorumlar