Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Gündemi derinden sarsacak gelişme! Atatürk, askerlerin kurs yönergesinden çıkarıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adının astsubay okullarıyla Harp Okulu’nın müfredatına ilişkin yönergeden de çıkarıldığı ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2021 09:16

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adının astsubay okullarıyla Harp Okulu’nın müfredatına ilişkin yönergeden de çıkarıldığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi Saygı Öztürk bugünkü yazısında Astsubay okullarıyla Harp Okulu’nın müfredatından Atatürk’ün çıkarıldığını yazdı. Saygı Öztürk “Hazırlanan yönergeler Milli Savunma Üniversitesi’ne teslim edildi. Önceki yönergelerde 8 ayrı yerde Atatürk adı, ilkeleri yer alırken, üniversitede son şekli verilen ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinden Atatürk adı tamamen çıkarıldı ve “Hizmete Özel” kaydı ile uygulamaya konuldu.” dedi.

 "Örneğin, astsubaylarla ilgili Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi yönergesinin 8. Maddesinin eski ve yeni halini okuyalım" diyen Saygı Öztürk o iki maddeyi köşesine taşıdı.

ESKİ HALİ

Astsubaylık Eğitimi Kazandırma Eğitiminde amaç astsubay adaylarının ASTTASAK eğitiminin amacı doğrultusunda görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Anayasamızın temelini teşkil eden Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş ve bilimsel yaklaşımla kavrama ve yerine getirme yeteneği kazandırılmasıdır.

YENİ HALİ

Astsubaylık Anlayışı Kazandırma eğitimlinde amaç astsubay adaylarının ASTTASAK eğitiminin amacı doğrultusunda görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili mevzuat doğrultusunda bilimsel düşünebilme becerisini kullanarak kavrama ve yerine getirme yeteneği kazandırılmasıdır.

Saygı Öztürk'ün yazısının tamamı için...

Yorumlar