Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Astsubay Subay Alımı Başvuruları: Son Gün 27 Şubat

Astsubay ve subay olmak isteyen adaylar için başvuru zamanı artık sona doğru geliniyor. 

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 21:08

Adaylar sına öncesi ön başvurularını 27 Şubat 2019 tarihi bitimine kadar muhakkak yapmaları gerekmekte. En az lise mezunu veya mezun olabileceklerin başvurusu alınacak ilana başvuru online olarak yapılmakta.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Nisan 2019'da yapılacak 2019 MSÜ sınavına başvurular başladı. Söz konusu sınava katılım sağlamak isteyen adaylar başvurularını belirlenen tarih aralığında yapmak zorunda. 

MSB, MSÜ Deniz, Kara ve Hava Harp Okullarında eğitim alarak subay olmak isteyen gençlerimiz için başvurular başladı. Başvuracak adayların lise mezunu olması ve yapılacak YKS sınavından ilgili puan türlerinden yeterli puanı almış olmaları gereklidir. 

Başvuracak adayların alan yeterlilik sınavına da girmeleri gereklidir. Zira istenen puan türleri AYT sınavından elde edilen puanlar ile oluşturulmaktadır.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla, ÖSYM tarafından 7 Nisan 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı  (2019-MSÜ) yapılacaktır. 

Sınava başvuru 27 Şubat 2019 tarihinde bitecek olup adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden yapacaklardır.

2019 Milli Savunma Üniversitesi Askeri alımlar Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2019 MSÜ), başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ile 2’nci seçim aşamalarına başvuru, 2’nci seçim aşamaları ve aday yerleştirme esaslarını kapsamakta olup adayların başvuru öncesi ilgili kılavuzu dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

Başvuru İşlemleri; Harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulu alımları için adayların ÖSYM'nin adat işlemleri sayfasından başvuru yapmaları gereklidir. 

Başvuru yapılırken sınav ücreti de ödenecektir. 27 Şubat 2019 bitimine kadar başvuru yapanlar toplamda 106 lira başvuru ücreti ödeyecek. Ancak geç başvuru tarihi olan 7 Mart 2019 tarihinde başvuru yapanlar 144 lira başvuru ücreti ödeyecektir. Başvuru yapabilmek için adayların fotoğraflarının geçerlilik süresinin devam ediyor olması gerekiyor.

Başvuru izlenecek yol; Başvuru işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapan adaylar YKS sınavından da yeteri kadar puanı almaları durumunda sınava çağrılacaktır. 

Yazılı sınav, fiziksel yeterlilik ve mülakat aşamalarından başarılı bir şekilde geçen adaylara güvenlik soruşturması da yapılacaktır. Soruşturma neticesinde herhangi bir sorunu olmayan adaylar eğitim almaya hak kazanacaktır. Eğitimin sonunda başarılı olan adaylar da subay olarak göreve başlayabilecek.

Astsubay ve Subay alım ilan kılavuzu için tıklayın


Yorumlar