Anasayfa /  Güncel

Askerlik yeri sorgulama 2020 - Askerlik yerleri açıklandı mı?

Askerlik yeri sorgulama 2020 - Askerlik yerleri açıklandı mı? Milli Savunma Bakanlığı, ocak, şubat ve mart aylarında silah altına alınacak yedek subay, astsubay ve erler ile bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. İşte askerlik yerleri sorgulama 2020 sayfası.

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2020 16:10

Askerlik yeri sorgulama 2020 - Askerlik yerleri açıklandı mı? Milli Savunma Bakanlığı, ocak, şubat ve mart aylarında silah altına alınacak yedek subay, astsubay ve erler ile bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. İşte askerlik yerleri sorgulama 2020 sayfası.

ER SINIFLANDIRMA SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

MSB'nin son dakika duyurusuna göre, merakla beklenilen 2020 askerlik yerleri açıklandı. Bilindiği üzere, Şubat celbi askerlik yerleri ile beraber 2000/1 tertip olarak da adlandırılan ve vatani görevini yerine getirmeyi bekleyen binlerce yedek subay, astsubay ve er adayı genç silah altına alınacak. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından bugün yapılan açıklamayı bekleyen 2000/1 tertipler ile yedek subay, astsubay ve er adayları, acemi birliklerinin nereye çıkacağı ile sevk tarihi bilgilerini merak ediyordu. MSB yapılan son dakika duyurusuna göre, er sınıflandırma sonuçları resmen E Devlet üzerinden erişime açıldı. Durum böyle olunca, askerlik yerleri öğrenme ve sorgulama için E Devlet giriş ekranındaki yoğunluk da en üst seviyeye ulaştı.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI!

Öte yandan, merak edilen bir diğer konu durumunda olan 2020 bedelli askerlik yerleri de belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın ilgili duyurusunun ardından E Devlet giriş ve ASAL sorgulama sayfası üzerinden sevk yerleri ve tarihi öğrenme işlemleri de yoğunluk kazandı.

2000/1 ASKERLİK YERİ SORGULAMA E DEVLET

Haberimizden, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bilgileri ve E Devlet ve ASAL sayfası ile Şubat celbi ve bedelli askerlik yeri sorgulama hakkında son durumu öğrenebilirsiniz.

ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı, ocak, şubat ve mart aylarında silah altına alınacak yedek subay, astsubay ve erler ile bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, yedek subay, astsubay ve erler ile bedelli askerlik yapacaklar, sınıflandırma sonuçlarını e-devlet ve askerlik şubesi başkanlıklarından öğrenebilecek.

ER SINIFLANDIRMA SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ 

Seçim ve sınıflandırma sonucunda; yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan ocak celp ve sevk dönemine tabi olanlar 30 Ocak 2020 tarihinde, şubat celp ve sevk dönemine tabi olanlar 26 Şubat 2020 tarihinde, mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edileceklerdir.

Şubat 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 20 Aralık 2019 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti tercihini e-devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır

YOL VE İAŞE BEDELLERİ NASIL ALINIR?

2020 Şubat celp döneminde askere gidecek yükümlülerin yol ve iaşe ücretleri adlarına açılmış PTT hesaplarına yatacak.

ASKERLİK YOL PARASI NE KADAR?

Askerlik yol parası olarak bilinen askeri yol ve iaşe bedeli iki kalemden oluşan ve tek seferde yapılan bir ödemedir. Bu ödemenin ilk kısmında askerin birliğine teslim olmadan önceki yol masrafı ödenir. Otobüs biletlerinin mesafeye göre fiyat farklılığı göstermesinden dolayı yol bedelinin kesin bir tutarı bulunmuyor. Askerlerin sevk döneminin yaklaşmasıyla birlikte askerlik şubeleri belediyelere resmi bir yazı göndererek sevk olacak askerlerin otobüs bilet fiyatlarının araştırılmasını ve şubeye bildirilmesini talep eder. Belediyenin konuyla ilgili birimi otobüs bilet fiyatlarını tespit ettikten sonra bunu şubeye bildirir ve askerlik şubesi bu resmi yazıya göre yol bedelini belirler.

Ödemenin ikinci kalemi olan iaşe bedeli ise, birliğine teslim olacak olan kişinin yemek ve ihtiyaç masrafıdır. İaşe bedeli, kişinin teslim olacağı birliğin uzaklığı arttıkça, yolda geçireceği zamana göre artış gösterir.

 
 

 

Yorumlar